BILDAMMSUGARE

BÄSTA BILDAMMSUGARE 2021

Har du svårt att hitta en riktigt bra bildammsugare? Vi vet alla att vardagssysslor som dammsugning och städning blir både roligare och lättare med hjälp av bra redskap och hjälpmedel. Därför har vi gjort omfattande jämförelser och tester mellan olika dammsugare i syfte att hjälpa dig välja den produkt som visat sig vara bäst-i-test.

kollage av bildammsugare

Vi har jämfört en rad produkter som finns tillgängliga på den svenska marknaden. Vi har fokuserat på ett antal kriterier och egenskaper som är extra viktiga för en dammsugare som ska användas till bilen. Exempel på egenskaper och kriterier som ligger till grund för vår bedömning är bland annat sugkraft, filtreringssystem, motorkapacitet, pris, tillgängliga tillbehör och utformning. När det gäller utformningen har vi främst fokuserat på dammsugarens ergonomi, vikt och design.

KÄRCHER WD 6 P PREMIUM – TESTVINNARE

Denna kraftfulla och energieffektiva grovdammsugaren från märket Kärcher fungerar på både vått och torrt underlag. Utrustad med 30-liters rostfri behållare, semi-automatisk filterrengöring och effektiv blåsfunktion kan du blåsa bort smuts i springor och på platser där du inte kommer åt att suga. Dammsugaren rengörs snabbt och effektivt genom en enkel knapptryckning tack vare den innovativa självrengöringsfunktionen. Tack vare dessa smarta funktioner och det faktum att dammsugaren håller riktigt hög kvalitet har Kärchers WD 6 P Premium grovdammsugare utsetts till testvinnare i Gör Det Själv – nordens största tidning för ”gör-det-självare”. Ett annat plus är att dammsugaren kommer utrustad med fem olika fogmunstycken så att du kan omvandla den beroende på material och städbehov. Kärcher WD 6 P Premium är alltså inte bara en bildammsugare i toppklass, utan även en bra all-around dammsugare att ha i hemmet.

Kärcher WD 6 P Premium

Användare gillar Kärcher WD P Premium främst för att den är så enkel att hantera. Den har en generös räckvidd med en elkabel på sex meter så att du lätt kommer åt att dammsuga på alla svåra ställen. Trots en relativt tung nettovikt på 9,1 kilo är den alltså lätt att hantera vid bilstädning eftersom du knappt behöver flytta dammsugaren vid användning. En stor fördel som kommer med storleken är också att tanken rymmer hela 30 liter, så du slipper då tömma behållaren jämt och ständigt som med mindre dammsugare. Prissatt runt 3 000 kronor är den ganska prisvärd då den hamnar någonstans i den mellersta prisklassen jämfört med andra alternativ. Unika funktioner som självrengöringen gör att Kärcher WD P Premium är bäst i test!


PHILIPS FC6823/01 SPEEDPRO MAX

Philips FC6823/01 SpeedPro Max handdammsugare är en smidig och praktisk dammsugare som kommer åt på ställen som fönster- och instrumentbrädor, handskfack och under säten. Då dammsugaren kommer med ett praktiskt stativ går den även att använda som en vanlig dammsugare för hushållet – du får en slags två-i-en-produkt. Du behöver heller inte köpa dammsugarpåsar, eftersom modellen har en inbyggd dammbehållare som du enkelt tar bort och tömmer efter städning. Fulladdad kan dammsugaren användas 65 minuter, vilket ger dig gott om tid att dammsuga bilens alla små och stora ytor innan det är dags att ladda dammsugaren på nytt. Med en nettovikt på endast 5,40 kilo är den lätt att bära runt. Vill du dammsuga bilen under kvällstid? Inga problem. Dammsugaren har nämligen inbyggda LED-lampor på sugmunstycket så att du slipper dra fram telefonlampan.

Philips FC6823/01 SpeedPro Max

KOLLA PRISET HOS

Den här lilla dammsugaren har fått toppbetyg från användare som menar att den är perfekt för snabba städjobb och att den suger upp hund- och katthår hur bra som helst. Den kräver ingen dammsugarpåse tack vare PowerCyclone 8, en digital motor som tillåter luftflöde. Lita på recensionerna – det här är en av de mest mångsidiga och sugkraftiga dammsugaren i mindre storlek på marknaden idag. Observera dock att dammsugarbehållaren endast rymmer 0,6 liter, så för dig som gillar att dammsuga i längre etapper utan att tömma behållaren är det klokare att satsa på en större variant. Men söker du efter en liten och effektiv dammsugare för snabb städning som du kan förvara i ett mindre städskåp är Philips FC6823/01 SpeedPro Max den perfekta bildammsugaren för dig.

BISSELL MULTICLEAN HAND VACUUM 14,4V

Bissell MultiClean Hand Vaccuum är en effektiv dammsugare utrustad med ett 14,4 V lithium-jonbatteri som bidrar till en extra kraftfull sugeffekt och en längre drifttid. Med en ljudnivå på 68 dB är den mer tystgående än de flesta andra dammsugare av liknande karaktär. Den är handhållen och sladdlös så att du kan röra dig fritt när du dammsuger bilen. Du slipper också köpa till dammsugarpåsar, det räcker att tömma den inbyggda behållaren när den är full. Behållaren är i det mindre laget och rymmer 0,65 liter, så den är bäst anpassad till mindre städbehov. Användare uppskattar hur bra Bissell MultiClean Hand Vaccuum suger upp ingrodd smuts. Det är med hjälp av ett specialutformat borsthuvud som Bissell presterat bättre än konkurrenterna när det gäller just djurhår och envis smuts.

Bissell MultiClean Hand Vacuum 14,4V

Den här dammsugaren har funktioner som är speciellt utformade för bilstädning. Något som nöjda användare lyfter fram i recensioner är det tillhörande specialmunstycket ”LED Crevice Tool” som är långt, smalt och utrustat med en LED lampa. Specialmunstycket är perfekt för att komma åt envis smuts på svåråtkomliga ställen som mellan och under bilsätena. Eftersom munstycket dessutom är utrustat med en LED lampa får du bra insyn i de mörkaste skrymslena när du dammsuger bilen. Det tar 300 minuter för batteriet att laddas fullt och drifttiden är 15 minuter. Därför är Bissell MultiClean Hand Vaccuum bäst för dig som bara äger en bil eller som oftast dammsuger i kortare etapper. Letar du efter effektivitet snarare än långvarighet i din bildammsugare så är det här den perfekta produkten för dig.

OBH NORDICA AIR FORCE 460 FLEX ESSENTIAL

Air Force 460 FLEX Essential från OBH Nordica är en innovativ och mångsidig dammsugare som sätter ergonomi i fokus. Dammsugaren har ett unikt böjbart skaft som bidrar till en smidigare användning. Skaftet är löstagbart om du vill omvandla dammsugaren till en handhållen variant. Den här dammsugaren har även likt Bissell- och Phillips-modellerna en inbyggd LED lampa som gör det lättare att dammsuga i bilens mörkare utrymmen.

OBH Nordica Air Force 460 FLEX Essential

Den kommer även med en specialborste för effektiv dammsugning av djurhår. Ljudnivån är aningen högre än de andra produkterna på marknaden med 85 dB. Ingen dammsugarpåse behövs, och behållaren rymmer 0,4 liter. Batteriet blir fulladdat på under 3 timmar och drifttiden är 30 minuter. Något övrigt som är unikt med denna produkt är att OBH Nordica erbjuder tio års garanti.

SHARK WV251EU

Användare som har recenserat Shark WV251EU uppskattar att den har en kortare laddningstid är andra bildammsugare och att den har bra tryck i suget. För den som bryr sig om design är den här modellen en av de mest stilrena och moderna till utseendet med futuristiska detaljer i grått och svart. Dammsugaren kommer med en snygg och smidig laddningsstation där dammsugaren kan stå som på ett stativ tills den är redo att användas.

Shark WV251EU

Batteriet är fulladdat på 150 minuter och drifttiden är 16 minuter. Shark WV251EU kommer också utrustad med två munstycken, ett smalt och ett brett, som kan förstärkas med borstar för att ta upp djurhår eller smulor vid behov. Värt att tänka på är att modellen är i minsta laget och dammbehållaren endast rymmer 0,25 liter.

DYSON V8 ABSOLUTE

Dyson V8 Absolute är en handhållen skaftdammsugare som kommer åt i alla små skrymslen och vrår. Ett medföljande stativ gör att dammsugaren även kan användas som en ”vanlig” dammsugare vid behov. Även här hör dammsugarpåsen till de mindre varianterna och rymmer 0,54 liter, så kanske optimalt för dig som har en liten bil eller mindre städbehov.

Dyson V8 Absolute

Brukstiden är upp till 40 minuter innan den åter behöver laddas. Den har alla munstycken du behöver, plus en dammborste. Kunder som använt den här dammsugaren är nöjda med att den kommer med ett tvättbart filter så att det inte behöver bytas ut. Dyson V8 Absolute kommer också med en smart dockningsstation som gör laddningen enkel. Den här dammsugaren är bland de dyrare alternativen, men du får mycket för pengarna!

BISSELL PET HAIR ERASER HANDHE LD

Pet Hair Eraser Handhe ld är en liten och smidig handdammsugare som hjälper dig komma åt där en vanlig dammsugare inte kommer åt. Ett perfekt val för såväl bilen som husvagnen och husbilen. Som produktnamnet avslöjar är den här dammsugaren bäst på att suga upp djurhår. Den kommer med en specialdesignad löstagbar motordriven fot.

Bissell Pet Hair Eraser Handhe ld

Kunder är nöjda med den motordrivna borstrullfoten som ger extra sugeffekt. Ljudnivån är också låg på bara 68 dB. Det mest unika med den här dammsugaren är dock vikten som är otroliga 1,36 kilo. En nackdel är att laddningstiden är aningen längre än andra handdammsugare. Det tar nästan fem timmar att ladda dammsugaren och den maximala driftstiden är 15 minuter. Men har du tålamod med laddningen så är Pet Hair Eraser Handhe ld är ett prisvärt alternativ för dig med bil och husdjur.

MER OM BILDAMMSUGARE OCH VÅR TESTVINNARE

Varför behövs det en dammsugare som är anpassad för bilen? Det finns många bra anledningar till att köpa en dammsugare som är anpassad för att rengöra en bil, inte minst för att den kommer åt i princip överallt. I en bil finns det många små och trånga utrymmen där du inte kommer åt med en vanlig dammsugare, som exempelvis handskfacket, de små facken i förar- respektive passagerardörren, instrumentbrädan och så vidare. Köper du dessutom en batteridriven handdammsugare med laddningsbara batterier behöver du inte ens extern strömförsörjning. Det kan knappast bli enklare och smidigare än så. Men vad är det då som skiljer olika typer av dammsugare åt och hur ska man veta vilken som är bäst? I den här guiden försöker vi räta ut eventuella frågetecken och oklarheter.