BASKETSTÄLLNING

BÄSTA BASKETSTÄLLNING 2022

En basketställning gör det möjligt att spela basket i trädgården, på parkeringen eller annan plats där marken är jämn. Istället för att montera basketnätet på en vägg så får du en komplett ställning och det betyder för det mesta att du kan flytta på nöjet när du vill det. Vi har sett närmre på bästa basketställningarna med tanke på hur de ska användas och när. Det finns lite olika varianter och vissa kan ses som bättre val för familjen med barn i olika åldrar medan andra är bättre för massivt spel av tonåringar som gärna slamdunkar.

För att hitta den bästa basketställningen inom olika kategorier har vi fokuserat lite extra på vad användare i Sverige och andra länder har att säga om ställningen. Det ger en god fingervisning om huruvida produkten lever upp till sin produktbeskrivning eller inte.

COMET BASKETSTÄLLNING

En Comet basketställning kan passa mycket bra för hemmabruk. Den är gjord för att vara enkel att använda och flytta på. Med höjderna 230, 245, 260, 275, 290 och 305 cm så är det möjligt att leka såväl som öva inför tävlingar. 305 cm är ju höjden man har på basketkorgen när det spelas verkliga matcher.

COMET BASKETSTÄLLNING

På Amazon har denna basketställning fått 5 av 5 stjärnor. Det som ofta nämns av nöjda ägare är att det är så lätt att flytta ställningen. Det är ju bara att flytta sandpåsarna och sedan luta ställningen för att rulla på hjulen som finns på undersidan. Dessutom är det här en stabil basketställning som står som den ska när du väl har installerat den. Vi tror att det här kan vara ett bra val för familjen om det finns intresse av att investera lite mer i en basketställning som kan hålla länge.

Enkel användning
God kvalitet
Snygg design
Hjul för flytt

För att få ställningen att stå på plats ska du fylla säckar med sand. Det här kan förstås vara lite meckigt men när vi ser på användarrecensioner är de mest positiva.

HARLEM SLAM BASKETSTÄLLNING

Här har vi en premium basketställning som fungerar med vattenfyllning i basen. Den står som den ska och är samtidigt lätt att flytta. Det är ju bara att tömma ut vattnet för att göra det lätt att lyfta basen och ställa ställningen på en ny plats.

HARLEM SLAM BASKETSTÄLLNING

Det går att justera höjden mellan 230 och 305 cm så visst kan ni spela som om det vore tävling på riktigt. Vattenfyllningen innebär att basen väger 160 kg och det är ju mer än tillräckligt för att ställningen inte ska börja vippa då ni spelar. Stången är av stål och även korg och planka är gjorda av material som inte går av för hackor. Okrossbar polykarbonat och härdat glas för bakre plank är en mycket god kombination. Recensioner av användare visar att denna basketställning uppskattas för att den är så pass robust. Det märks att den är gjord av bästa materialen. Det enda som vi skulle kunna klaga på är priset men det speglar ju att det rör sig om en premiumprodukt!

Hög kvalitet
Robust
Fin design
Högsta höjd 305 cm
Enkel höjdanpassning

VIDAXL BASKETSTÄLLNING

Om du är på jakt efter en billig basketställning som har fått goda betyg så kan vidaXL vara ett bra val. Det här är en basketkorg med stativ som du lätt flyttar på. För att få ställningen att stå stadigt på plats så använder du dig av vatten som tyngd. Det är smidigt och lätt att ordna med.

VIDAXL BASKETSTÄLLNING

Notera att den här ställningen för basket som mest kan justeras till höjden 210 cm. Den lägsta höjden är 160 cm. Det betyder att man aldrig kan nå tävlingshöjden på 305 cm. Det här kan förstås vara mindre viktigt om du är på jakt efter en bra basketställning för barn och ungdomar som inte behöver professionell höjd. Det går trots allt att höja en bra bit så yngre barn kan få ut många års glädje av denna basketställning. Hållbarheten är också god. Plattan kan stå emot väder och vind samt de slag och stötar som den på ett naturligt sätt utsätts för under spel. När vi har tagit del av användares recensioner så ser vi att många rekommenderar denna basketställning för familjer med barn och ungdomar. Den är stabil och med ett så pass lågt pris så är det ju inte så mycket att tänka på. Ett bra val för barn som vill spela basket utomhus var och varannan dag!

Enkelt att flytta på
Inbyggda hjul i basen
Justerbar höjd
Enkel montering

HAMMER BASKETBALL GOALIATH GB50 BASKETSTÄLLNING

Här har vi verkligen en premium basketställning med hög kvalitet som ska monteras i marken. Den är dock inte svår att installera och när den väl står på plats så är det en basketställning som klarar lite mer. Det går att justera höjden och ni kan välja 305 cm vilket är tävlingshöjden.

HAMMER BASKETBALL GOALIATH GB50 BASKETSTÄLLNING

Om det ska vara en basketställning som alltid kommer att stå på samma plats är detta ett bra val. Men för dig som hellre ser en flyttbar basketställning så är det klart att denna detalj kan ses som ett minus. Så även det höga priset men det kan försvaras med de kvalitativa material som har använts för att designa denna basketställning. Goaliath GB50 håller rysligt hög kvalitet. Den kan installeras i en trädgård där man uppskattar detta för hemmabruk och passar förstås också bra på platser där man har massiv användning som på en skolgård. Notera den smarta avbrottsfälgen som skyddar basketbordsbrädan samtidigt som den drar ner på risken för att spelare skadar sig. Det är helt klart något som kan vara värt att betala lite mer för. I jämförelser mellan denna basketställning och andra inom samma kategori så vinner Goaliath GB50. Då det ska vara hög kvalitet och en basketställning som står fast i marken så är Goaliath GB50 mycket prisvärd. Systemet är robust och gillas av familjer som vill ha något som kan hålla lite längre.

Säker och stabil
Hög kvalitet
Enkel montering
Lång hållbarhet

EXIT GALAXY BASKETSTÄLLNING

Vi ska också ha med bästa basketställning för lite yngre barn. Många av de bästa basketställningarna är ju i första hand till för ungdomar. Men Galaxy från EXIT kan användas från 3 år. Den har fem olika höjder varav den högsta är tävlingsgodkänd 305 cm. Här har vi med andra ord en ställning som det går att utvecklas med!

EXIT GALAXY BASKETSTÄLLNING

Det ska dock noteras att det här är en basketställning som ska monteras i marken. Det kan ses som ett minus om du helst vill ha en basketkorg som är flyttbar. Annars är detta ett mycket bra val för roliga basketmatcher hemma. Det tar lite längre tid att installera ställningen men när detta är klart så har ni en stabil och hållbar basketställning som står som den ska även då det blåser på. Användarbetygen för Galaxy är mycket goda. Många säger att denna ställning är mycket prisvärd och att den verkligen känns robust. Det finns en variant som du kan fylla med sand och som därmed går att flytta på. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som letar efter en prisvärd basketställning från ett märke som är känt för god kvalitet. Var noga med att du är medveten om vilken variant du beställer så att du inte blir överraskad av montering då det krävs!

Lätt att justera
Passar alla
Står stadigt
God kvalitet

Sammanfattning

Välj en basketställning som passar dig och din familjs behov. Det kan vara klokt att köpa basketställning som går att justera mellan olika höjder. Här kan det vara så att tävlingshöjden på 305 cm först blir aktuell efter några år. Då är det inte så dumt att ha satsat på högsta kvalitet så att ställningen fortfarande lever då det blir dags för denna höjd!

Comet är ett bra val om du vill ha en basketställning av hög kvalitet till ett vettigt pris. Den är enkel att flytta på och kan justeras så att den passar för de personer som vill spela. Om du känner att det kommer att passa bäst med en basketställning som ska monteras i marken så är Goliath ett mycket bra val.

Metod och källor