BÄRSELE

BÄSTA BÄRSELE

Bästa bärsele för dig och din bebis! Med bärsele får du fria händer, närhet till ditt barn och en trygg och säker känsla. Om du väljer den bästa bärselen får du även enkel användning och ett gott stöd för ryggen.

Bärselen kan vara din huvudsakliga transportmetod eller något som du plockar fram när det inte finns plats för barnvagn eller då barnet behöver närheten. Vi har tagit fram de 5 bästa bärselarna som hyllas både av experter och föräldrar. Notera att de skiljer sig en del åt sinsemellan och att du bör välja en modell som motsvarar dina behov.

NAJELL EASY BÄRSELE - TESTVINNARE

Vi har testat Easy, en ny serie med bärselar från Najell. Najell är ett svenskt varumärke som utvecklar innovativa babyprodukter för den urbana familjen, med målet att skapa tidlösa produkter som också är hållbara, estetiskt tilltalande och av hög kvalitet. Efter ett gediget testande sammanfattar vi bärselen Easy från Najell som användarvänlig, genomtänkt och bekväm. Det som först slår en vid uppackande av bärselen är hur pass lätt, mjuk och skön den är. Det märks att det finns en tanke bakom varje funktion vilket gör den enkel att förstå sig på för ett bekymmerfritt användande. Den känns gedigen i konstruktionen med god ergonomi både för dig och ditt barn.

 

 

Najell Easy bärsele lämpar sig bäst för nyfödda barn och upp till 18 månader. Det är en mångfunktionell bärsele som kan bära ditt barn i tre olika bärpositioner: inåtvänt mot dig framifrån, vänd utåt framifrån samt på din rygg. De innovativa magnetiska spännena gör det enkelt för användaren att själv justera bärselen och möjliggör att enkelt kunna ändra mellan positionerna efter behov utan att behöva ändra några direkta inställningar på bärselen. Bärselen fungerar dessutom utmärkt att amma i.

 

NAJELL EASY BÄRSELE - TESTVINNARE

 

Najell Easy är tillverkad med endast miljövänliga, veganska och hållbara material för en minimal påverkan på miljön. Materialen som används är certifierande med Öko-tex klass 1 vilket innebär att materialet innehåller minsta möjliga mängd av kemikalier för ett skonsamt användande både för ditt barn och miljön. Najell Easy är helt gjord i ett högteknologiskt airmesh-tyg som är mjukt och andas väl samt ger dig ett bekvämt och ergonomiskt bärande av ditt barn. Bärselen går dessutom att tvätta i 40 grader i tvättmaskinen. Använd gärna tvättpåse för att skydda spännen och undvik att torktumla.

 

 

Vi har utsett Najell Easy bärsele som vinnare i detta test. Sammanfattningsvis om du är ute efter en bärsele som kännetecknas av en enkel användning, bekvämlighet och hållbarhet så är Najell Easy bärselen för dig!

 

→KÖP HOS NAJELL

BABYBJÖRN ONE AIR 3D MESH BÄRSELE

Sveriges stolthet, BabyBjörn, har designat bärselar sedan 1960-talet. Idag är de proffs på sin specialitet och BabyBjörn One Air 3D mesh är en storfavorit i många länder. Det här är en bärsele för barnet som växer och för föräldrar som vill ha enkel användning.

BABYBJÖRN ONE AIR 3D MESH BÄRSELE

Med den här bärselen kan du bära barnet på magen eller ryggen. Barnet kan sitta framåtvänt eller mot din kropp. För det nyfödda barnet har du ett särskilt läge som ger bästa stödet för det lilla barnet.
Viktigt att poängtera är att den här selen har tagits fram i samarbete med barnläkare så som är BabyBjörns praxis då de designar sina bärselar. Den här bärselen har fått höga betyg av experter som till exempel Råd & Röns testpanel. Och de höga betygen kan bekräftas av faktiska användare.
När vi ser på användaromdömen så ser vi att många tycker att det här är en perfekt bärsele och då särskilt när du vill bära lite längre stunder. Samtidigt ska du vara medveten om att detta inte är en sele
som du kan amma barnet i och att det kan vara lite svårt att använda selen på ryggen. Det går heller inte att använda den för höft-position.

Ergonomisk
Bekväm
Svalt tyg
Tål maskintvätt

ERGOBABY ADAPT COOL AIR MESH

Ergobaby Adapt Cool Air Mesh är en bärsele för barn från 3,2 kg och upp till 20 kg. Selen är gjord för att vara enkel att justera och för att passa det växande barnet. Ländryggen får ett fint stöd och selen går att amma i.

ERGOBABY ADAPT COOL AIR MESH

Det här är ett bra val för dig som vill ha en väl beprövad bärsele som är enkel att använda. Det finns inget spädbarnsinlägg men du kan använda Adapt Cool Air för det nyfödda barnet. Håll bara koll på vikten. Komfort skapas med hjälp av justerbart bälte och axelremmar som är vadderade och som kan korsas. Om du behöver en bärsele som är bra för en mindre bärare är detta ett mycket bra val. Den enkla användningen kan också vara ett plus för dig som ska börja använda bärsele för första gången.
Selen kommer med en huva såväl som amningsskydd. Det går att vika och vända på skyddet för huvud och stödet för nacken. För att fräscha upp selen kan du tvätta den i tvättmaskin.

Amningsbar
Dubbeljustering på midjebälte
Mage-, rygg- och höftposition
Luftigt mesh-tyg

STOKKE MYCARRIER MAGSELE

Stokke har designat denna praktiska magsele som du kan börja använda från 4 veckors ålder. Magselen går att justera på ett enkelt sätt så att den blir bekväm både för dig och barnet. Selen har en ergonomisk utformning och har klassats som hälsosam för höften av International Hip Dysplasia Institute.

STOKKE MYCARRIER MAGSELE

Barnet kan sitta framåtvänt såväl som med ansiktet mot din kropp. Tyget av bomull är mjukt och lätt att hålla rent. Det är lätt att få god passform så att barnet sitter bekvämt och du som förälder får ett gott stöd. Selen har fått fina omdömen i tester av bärselar såväl som i omdömen online. Vi noterar att föräldrar som har testat många olika bärselar tycker att det här är den bästa. Dels för att den inte blir så varm och dels för att den är så enkel att justera. Det passar mycket bra för föräldrar som kanske känner sig lite oroliga för att selen ska sitta på plats som tänkt vid mer intensiv rörelse. Det här kan vara den bästa bärselen om du vill ha god ergonomi samt bekväma axelband till ett bra pris. Dessutom har den en design och färg som många tycker om.

Ergonomisk
Mjuk
För alla storlekar
Tål maskintvätt

NUNA CUDL SOFTENED BÄRSELE

Nuna DUDL vann Red Dot Product Design Award år 2020 och är en bärsele med GOTS- och Oeko-Tex-certifierat tyg av bomull. Det här är en bärsele som har en innovativ design med knappar för väl justerad benöppning för barnet.

NUNA CUDL SOFTENED BÄRSELE

Bärselen erbjuder god ergonomi med magnetiska knappar som är enkla att använda. Du får fyra bärpositioner så det är enkelt att hitta rätt läge för barnet i enlighet med ålder och humör. Spädbarnsinlägget som är en integrerad del av designen bör användas upp till 4 månaders ålder. Användare upplever att det här är en mycket bekväm bärsele. Det är lätt att sätta i barnet och att justera band och remmar så att selen sitter skönt. Det finns så pass många positioner att du alltid hittar det läge som passar er bäst för stunden.
Det tycks dock vara lite delade meningar om magnetknapparna. En del tycker att de är väldigt bra och enkla att använda. Vissa har dock kommenterat att det tar lite tid att få in snitsen för att stänga och öppna. Just öppningen kan ibland kännas lite knepig, men det är som sagt inte alla som säger detta.

Brett midjebälte
Magnetspännen
Huvudstöd
Integrerat spädbarnsinlägg

CYBEX YEMA BÄRSELE

Det här är en mycket intressant bärsele från Cybex som även fungerar i viss mån som en bärsjal. Om du funderar på bärsjal men tycker att bärselen ändå känns mer praktiskt så kan detta vara den bästa bärselen för dig.

CYBEX YEMA BÄRSELE

Med ett vadderat midjebälte är detta en väldigt bekväm bärsele som också erbjuder vissa egenskaper som annars tillskrivs bärsjalen. Det går att justera både sittdelen och nackstödet så att du får rätt stöd i enlighet med barnets ålder och storlek.
Med denna bärsele kan du bära framtill, på ryggen och på höften. Den är godkänd av International Hip Dysplasia Institute som hälsosam för höften. Dessutom har denna design vunnit Reddot Award priset år 2018. Användare intygar att det här är en mycket bekväm bärsele som kan användas på ett flexibelt sätt. Den kommer även med en påse för förvaring som kan vara bra att ha med då du är ute och reser eller då du vill lägga undan bärselen under en längre tid.
Det minus vi kan se är att det här är en dyrare bärsele. Men i användaromdömen så ser vi att folk tycker att den är värd sitt pris. Detta är inte ditt bästa val om du är ute efter en billig bärsele men för dig som tycker att något som är lite mer än enkel bärsele vore bäst så kan det vara värt att investera lite mer i bärselen.
Tänk på att det kan ta lite tid att lära sig hur denna bärsele ska användas eftersom den just kommer med funktioner som är mer som bärsjal.

3 bärpositioner
Elastiskt material
Från födsel till 2 år
Klickspännen

Sammanfattning

Det finns otroligt fina bärselar från många olika företag och det är inte helt lätt att kora den bästa bärselen. Men om vi bara får välja en traditionell bärsele så blir det en från BabyBjörn helt enkelt för att de är mästare på detta viktiga redskap för föräldrar som behöver fria händer. BabyBjörn One Air är ett säkert val som dessutom har ett mycket överkomligt pris. Annars är det viktigt att du tänker på hur du ska använda din bärsele. Om du till exempel vill få höftpositionen så kan det vara klokt att satsa på en modell som den från Cybex som är både bärsele och aningen bärsjal.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat att bära bebisar och barn i varenda bärsele som har fått pris av branschexperter. Istället jämförde vi bärseletester med användaromdömen. Både från svenska och utländska föräldrar. På så vis kunde vi få fram de bästa bärselarna just nu.
Källor för vårt urval av produkter är:

Babybjörn One Air 3D Mesh
https://www.jollyroom.se/babyprodukter/barselar-barsjalar/barselar/babybjorn-one-air-barsele-3d-mesh-black
https://www.madeformums.com/reviews/baby-bjorn-carrier-one-air-review/
https://www.amazon.com/BABYBJ%C3%96RN-Baby-Carrier-2019-Silver/dp/B07HPYXBXY

Ergobaby Adapt Cool Air Mesh
https://www.jollyroom.se/babyprodukter/barselar-barsjalar/barselar/ergobaby-adapt-cool-air-mesh-barsele-oxford-blue
https://www.youtube.com/watch?v=IiOD_xKxiBs
https://ergonomic-baby-carriers.com/buckle-carrier/31-ergobaby-omni-360-cool-air-mesh-babycarrier-all-in-one.html
https://www.influenster.com/reviews/ergobaby-adapt-baby-carrier-cool-air-mesh

Stokke MyCarrier magsele
https://www.youtube.com/watch?v=GHR_jW62Zuw
https://tellmebaby.com.au/product/ergobaby-adapt-cool-air-mesh-carrier/
https://www.todaysparent.com/product-reviews/baby-gear/baby-carriers/stokke-mycarrier-front-and-back/

Nuna CUDL Softened bärsele
https://www.youtube.com/watch?v=w05lk2IqD-E
https://www.madeformums.com/reviews/nuna-cudl-carrier-review/

Cybex Yema bärsele
https://www.youtube.com/watch?v=yAblmf9CI9U
https://www.goodto.com/reviews/baby-products/cybex-yema-baby-carrier-review