BARNBESTICK

BÄSTA BARNBESTICK 2021

Med hjälp av ett par barnbestick blir det både lättare och roligare för barn att komma igång med att äta på egen hand. Dessutom ger det en värdefull övning i att använda riktiga bestick när väl tiden är inne.

kollage av barnbestick

Många av besticken som är anpassade för att barn ska använda dem själva går att använda från 6 eller 12 månaders ålder och uppåt, medan andra rekommenderas från tre års ålder. Vad de alla dock brukar ha gemensamt är att de har ergonomiska och greppvänliga handtag och att de inte är vassa.

RÄTT START BESTICKSET MUMIN – TESTFAVORIT

Det här besticksetet med Mumin-tema består av tre delar, gaffel, sked och kniv. Besticken är utsmyckade med Mumin-detaljer i form av Lilla My, blommor och fjärilar. Bestickens handtag är tillverkade i ABS-plast och överdelen som kommer i kontakt med mat är tillverkad i rostfritt stål. Man kan diska besticken i diskmaskin och är fria från PVC och BPA. Rätt Start Bestickset Mumin rekommenderas från 6 månaders ålder och uppåt.

Rätt Start Bestickset Mumin

Kartongen som besticken levereras i är snygg och fungerar utmärkt som presentkartong. Bland kunder som använt sig av Rätt Start Bestickset Mumin är flera nöjda. Det beskrivs till exempel hur besticken är trevliga och att Mumin-detaljerna är fint tecknade.

BAMBINO STARTER SKED OCH GAFFEL

Bambino Startes Sked och Gaffel är ergonomiskt utformade på ett sätt som gör det lättare att äta med dem för små barn. Till skillnad från vanliga bestick är den här gaffeln och skeden vinklade, något som gör det lättare för små barn. Skedbladet och gaffelbladet är tillverkade i rostfritt stål vilket gör det fräscht och hygieniskt mot maten.

Bambino Starter Sked och Gaffel

Den vita delen av handtaget är tillverkad i polypropen och den övriga färgade delen i termoplastisk elastomer. Materialet i skaften ger ett fast och bra grepp för barnet. Bambino Starter Sked och Gaffel finns att välja i flera färger, bland annat rosa och grön. De här barnbesticken tål maskindisk och bör diskas direkt efter användning för att undvika fläckar.

DONE BY DEER YUMMYPLUS

Detta bestickset från Done by Deer består av en sked, gaffel och en kniv. Varje bestick är utsmyckat med ett djur, kniven en flodhäst, gaffeln en noshörning och skeden en elefant. Besticken finns att välja mellan i färgerna grå och grön.

Done by Deer Yummyplus

Handtagen är gjorda i silikon vilket ger ett bra grepp, medan själva besticken är tillverkade i rostfritt stål vilket är hygieniskt och ger en fräsch känsla. Done by Deer Yummyplus har en längd på 14 centimeter.

ZWILLING BARNBESTICK 4 DELAR FILOU

Barnbesticken Filou från Zwilling är ett stilrent bestickset tillverkat i rostfritt stål. Det är även ett bra val för den som vill ha plastfria bestick, eftersom de inte har några plastdetaljer alls. Setet innehåller 4 delar, bestående av en barngaffel, barnsked, barnkniv och barntesked. De här besticken levereras i en fin presentask vilket gör att de också passar bra som en gåva.

Zwilling Barnbestick 4 delar Filou

KOLLA PRISET HOS

Zwilling Barnbestick Filou är ett premiumval bland barnbesticken. Dock är det förmodligen också det bestickset som kommer att hålla längst och allra bäst, i och med att man inte har någon plast, gummi eller silikon som spricker, trillar av eller missfärgas. Besticken rekommenderas från 3 års ålder och uppåt, samtidigt som de är ordentligt barnanpassade med en slö kniv och runda gaffelspetsar. Givetvis så tål besticken även maskindisk.

EVERYDAY BABY BESTICK ROSTFRITT

Everyday Babys Bestick är bestick som är tillverkade i rostfritt stål, med handtag i silikon vilket ger ett fast grepp och är skönt för barnet att hålla i. De har en ergonomisk design som uppmuntrar barnet till att hålla rätt grepp om besticken från första början.

Everyday Baby Bestick Rostfritt

Everyday Baby Bestick Rostfritt rekommenderas från 12 månaders ålder och uppåt. Besticken kan diskas både för hand och i diskmaskin.

TWISTSHAKE ÄTA SJÄLV-BESTICK

Twistshakes barnbestick är rekommenderade till barn från 12 månader och uppåt, tillverkade i rostfritt stål med handtag i PP och TPE-plast. Ytan på handtagen är en så kallad Soft Touch-yta, som man tagit fram speciellt för att ge ett bra grepp och en skonsam och ergonomisk yta att hålla i.

Twistshake Äta Själv-Bestick

I det här setet så ingår det en gaffel, sked och kniv. Alla besticken är utrustade med en kant som håller de i rätt läge på tallriken, och hindrar besticken från att glida ner i maten. Twistshake Äta Själv-Bestick går att diska i diskmaskin.

DACAPO SILVER BARNBESTICK BONDGÅRD

Det här är ett lite lyxigare alternativ bland barnbesticken, tillverkade helt och hållet i rostfritt stål, med olika djur från bondgården ingraverade nertill på besticken.

Dacapo Silver Barnbestick Bondgård

Gaffeln är dekorerad med en häst, kniven med en ko, skeden med ett får och teskeden med en gris. Besticken levereras i en fin presentbox som fungerar utmärkt om man ska ge bort den som en gåva.

BABBLARNA BESTICK GAFFEL OCH SKED

För de barn som är förtjusta i babblarna är dom här Babblarna-besticken ett givet val. Företaget bakom Babblarna Bestick är Teddykompaniet. Besticken är fria från kemikalier, samtidigt som de är eld- och flamsäkra. Besticken har en längd på 14 centimeter och tål att diskas i maskin i maximalt 50 grader.

Babblarna Bestick Gaffel och Sked

På gaffeln och skeden finns samtliga av Babblarna representerade, för de barn som känner till de glada figurerna så kan det skapa en känsla av igenkänning och göra det roligare att börja med egna bestick. De här Babblarna-besticken är en del av en större serie med tallrik, djup tallrik och pipmugg. För den som önskar en hel servis går det alltså att kombinera besticken med andra delar av serien.

MER OM BARNBESTICK OCH FAVORITEN I TESTET

Vår favorit bland barnbesticken i testet är Rätt Start Bestickset Mumin. Här får man bestick i rostfritt stål, med fina detaljer på handtagen som de flesta barn känner igen. Vi anser också att det är ett väldigt prisvärt val. För de lite yngre barnen vill vi även lyfta fram Bambino Starter Gaffel och Sked som ett prisvärt och bra alternativ.