BALANSPLATTA

BÄSTA BALANSPLATTA 2021

Med hjälp av en balansplatta tränar man både balans och koordination, samtidigt som man stärker upp muskulatur kring ligament och leder. Därför är det ett bra träningsredskap både för dig som tränar mycket och för den som tränar lite mindre.

kollage av balansplattor

En stor fördel med balansplattan som träningsredskap är att den tar väldigt lite plats och väger lite, vilket gör den perfekt för hemmaträning eller om man vill ha den med sig. Med en balansplatta går det att utföra mängder av träningsövningar, där man inte bara tränar fötter och ben utan även för överkroppen.

ROMIX TRÄBALANSBRÄDA

Här är en lite större balansplatta i trä, med en diameter på 42 centimeter. Ett givet val för dig med stora fötter eller om du vill ha mer utrymme för olika typer av träningsövningar. Romix Träbalansbräda har en höjd på 7,5 centimeter och en vikt på 1,5 kg. Liksom de flesta andra träbalansplattor så är Romix Träbalansbräda försedd med sandpapper på ovansidan, vilket ger ett riktigt stabilt och bra grepp mot foten eller skon.

Romix Träbalansbräda

KOLLA PRISET HOS

Den här balansplattan har fått ett högt betyg bland användare. Till exempel beskrivs det hur man får väldigt mycket för pengarna, att den är väldigt rejäl och hållbar och att den har en fin färg och design.

CASALL BALANCE BOARD II

Casall Balance Board är en av de mest populära balansplattorna på marknaden just nu. Balansplattan är tillverkad i plast och har en diameter på 37 centimeter. I och med den relativt låga vikten på 1 kg så är det även ett utmärkt träningsverktyg att bära med sig, exempelvis på resan. Balansplattan tål en belastning på upp till 250 kg vilket gör att man även kan använda sig av tunga vikter när man står på den. Prismässigt ligger den här balansplattan inom lågpris-segmentet, vilket gör den till ett riktigt prisvärt val.

Casall Balance Board II

Kunder som lämnat omdömen för Casall Balance Board II på nätet har både varit positiva och negativa. Några beskriver hur den här balansplattan är lite för plastig och hal, och att den är lite för mjuk. Andra är nöjda och beskriver hur den är mer utmanande att balansera på än andra balansbrädor.

ABILICA BALANCEBOARD

Här kommer ytterligare en storsäljare bland balansplattor, som har svårighetsgraden medium. Abilica BalanceBoard har en diameter på 39 centimeter och den är utrustad med en räfflad yta som ger ett stabilt grepp för foten.

Abilica BalanceBoard

Balansplattan är tillverkad i plast och finns bland annat att välja på i färgerna röd eller svart. Flera kunder har lämnat högsta möjliga betyg för den här balansplattan. Det beskrivs till exempel hur det är en bra produkt som tar väldigt lite plats.

PURE2IMPROVE BALANCE BOARD

Den här balansplattan från Pure2Improve har en något annorlunda design jämfört mot sina konkurrenter. Balansplattan har en diameter på 35 centimeter samtidigt som den har en höjd på upp till 7 centimeter som dessutom är justerbar. Ska man exempelvis göra armhävningar eller dips mot plattan kan man snabbt och smidigt justera ner höjden.

Pure2Improve Balance Board

Pure2Improve Balance Board är tillverkad i hårdplast/PP-plast och den har ett rejält halkskydd på ovansidan. Halkskyddet är inte gjort av sandpapper utan består istället av plastbubblor som ger ett stabilt och bra grepp mot foten. Prismässigt ligger Pure2Improve Balance Board inom den lägre prisklassen och är ett prisvärt val.

GYMSTICK BALANCE BOARD

Gymstick Balance Board är en balansplatta inom budgetprisklassen, med en låg höjd från marken som lämpar sig bra för såväl balans stående som armhävningar och dips. Balansplattan är tillverkad i hårdplast, utrustad med kraftiga plastbubblor ovantill som ger ett riktigt stadigt grepp under träningspasset.

Gymstick Balance Board

Gymstick Balance Board har en diameter på 36 centimeter och väger inte mer än 0,56 kg. Det gör den till ett smidigt alternativ för den som tycker om att ha balansplattan med sig. Ett fåtal kunder har lämnat omdömen för den här produkten på nätet. Den beskrivs bland annat som billig och bra, att den har hög kvalitet och att den fyller sin funktion.

MASTER FITNESS BALANCE BOARD

Den här balansplattan från Master Fitness ger en funktionell produkt till ett rimligt pris, som också kommer från ett välkänt varumärke. Den har en diameter på 39,6 centimeter, med en höjd på 7,6 centimeter. Balansplattan är både räfflad och försedd med plastbubblor för ett stabilt och skönt grepp.

Master Fitness Balance Board

Bland kunder som använt sig av Master Fitness Balance Board har kritik riktats mot att den inte ger en särskilt stor utmaning. Det kan därför vara ett alternativ för dig som efterfrågar en balansplatta med lägre svårighetsgrad.

REHBAND BALANCE BOARD – TESTVINNARE

Rehband Balance Board är en balansplatta med halkskydd ovantill som ger ett fast grepp med foten. Underdelen på balansplattan är klotformad vilket gör svårighetsgraden högre än för de balansplattor med platta underdelar.

Rehband Balance Board

Prismässigt ligger Rehband Balance Board över genomsnittet för balansplattor, i utbyte får man dock halkskydd, en snygg design och en balansplatta med hög svårighetsgrad. Kunder som använt sig av Rehband Balance Board har i huvudsak lämnat positiva synpunkter på produkten. Till exempel beskriver man hur den är både lätt att använda och lätt att förvara.

TITAN FITNESS BALANCEBOARD WOODEN

Balanceboard Wooden från Titan Fitness är en av få balansbrädor som är tillverkad i trä, vilket ger en fräschare och naturligare känsla mot kroppen.

Titan Fitness Balanceboard Wooden

Balansbrädan har en diameter på 40 centimeter och den är utrustad med sanpapper över hela ovansidan, vilket gör att man står riktigt stadigt medan man använder den. Underdelen på balansplattan är tillverkad i plast, med en kontaktyta mot golvet som inte är särskilt stor. Det är något som ger en medelhög svårighetsgrad.

MER OM TESTVINNAREN

I vårt stora jämförande test av balansplattor har vi testat och jämfört ett stort antal balansplattor inom olika prisklasser, från olika varumärken tillverkade i olika typer av material. Bland de testade har vi utsett Rehband Balance Board till testvinnare. Här får man en prisvärd och högkvalitativ balansplatta, med bra svårighetsgrad och som dessutom har ett effektivt halkskydd.