BADBALJA FÖR BARN

BÄSTA BADBALJA FÖR BARN

Att bada i badbalja är något som de allra flesta bebisar tycker om, dessutom är det väldigt praktiskt! En bra badbalja har man användning för från det att ens baby är nyfödd och flera år framåt. Det lönar sig därför att lägga lite tid på att hitta en som man tycker om och som också fått bra omdömen på nätet.

kollage av badbaljor för barn

I den här testsammanställningen har vi jämfört några av de bästa och mest populära badbaljorna på marknaden just nu. Vi har anpassat jämförelsen efter våra besökares olika preferenser när det kommer till badbaljornas material, märken, prisklasser och andra funktioner. Detta för att så många som möjligt ska kunna hitta en badbalja som de blir nöjda med.

STOKKE FLEXI BATH – BÄSTA BADBALJA

En av de mest populära badbaljorna på marknaden just nu heter Stokke Flexi Bath. Här får man en badbalja med många smidiga funktioner. Det är till exempel möjligt att vika ihop badbaljan till en tjocklek på 5 centimeter när baljan inte används. Detta gör att man kan stuva undan badbaljan hur enkelt som helst. Perfekt för små badrum eller bostäder där man har ont om plats, eller varför inte ta med den på resan. Eftersom den inte väger mer än 1,3 kg så kan man utan problem ta den med sig.

STOKKE FLEXI BATH

STOKKE FLEXI BATH

Denna balja kan användas av nyfödda barn och sedan upp till cirka fyra års ålder. Tack vare halkskyddet i badbaljans botten så står även de större barnen stadigt. Badbaljan har en värmekänslig propp som förutom att man kan använda den för att tömma baljan på vatten också ändrar färg efter vattnets temperatur. Du behöver alltså inte oroa dig för att vattnet är för varmt för bebisen/barnet som ska bada, även om man givetvis alltid också ska känna efter med fingrarna. De allra flesta kunderna som köpt och använt Stokke Flexi Bath är nöjda och har lämnat positiva omdömen på nätet. Som dess fördelar beskrivs bland annat att det är flexibelt, hållbart och praktiskt. Som negativt nämner flera att denna balja är för liten och att den inte passar för en fyraåring att sitta i. Någon anmärker på att kanterna är för hårda, vilket gör att större och mer aktiva barn kan skada sig på dom.

SKIP HOP MOBY

Den här badbaljan från Skip Hop har formen av en val och kommer tillsammans med ett integrerat stöd. Stödet går att justera så man kan använda det som ett liggstöd för barn mellan 0-3 månader, alternativt som ett sittstöd för barn mellan 3-6 månader. Vid den ålder när barnet sedan kan sitta själv så kan man enkelt ta bort stödet. Badbaljan kan sedan användas tills dess att barnet väger mellan 11-12 kg.

SKIP HOP MOBY

Skip Hop Moby

För de lite större barnen är denna badbalja även utrustad med anti-halktextur på insidan av badbaljan. Skip Hop Moby är inte vikbar men har en krok för smidig upphängning efter användning. Badbaljan har även en propp på insidan som gör att man snabbt kan tömma badbaljan på vatten när man badat klart. Skip Hop Moby är tillverkad i plast men den är samtidigt garanterat fri från PVC och ftalater. Badbaljan finns att köpa i färgerna ljusblå eller grå. Bland kundomdömen online så beskriver flera fördelarna med Skip Hop Moby. Bland annat tycks folk vara nöjda med sitt- och liggstödet, att det är stabilt och har bra kvalité. Några missnöjda kunder har skrivit att badbaljan tar väldigt lång tid att torka, att stödet snabbt börjar lukta illa och blir möjligt samt att det inte passar särskilt bra för långa bebisar.

BIBABAD FLEXI

BiBaBad Flexi är ett flexibelt och hopfällbart badkar/badbalja som kan användas av allt från nyfödda barn upp till cirka 8 års ålder. Den hopfällbara badbaljan består av en aluminiumram, som naturligtvis är rostfri och håller sig fräsch under många år. Inuti ramen Tillsammans med badpåsen väger hela paketet inte mer än 2,5 kg. Hopfällt tar det minimalt med plats och går med fördel att hänga upp på väggen.

BIBABAD FLEXI

BiBaBad Flexi

Badet finns i tre olika mått, dessa är 60-80 cm, 70-90 cm och 80-100 cm. I och med att denna badbalja är lite större än många andra är det möjligt för flera barn att bada i den samtidigt. Badpåsen är avtagbar och går att tvätta i 60 grader. Bland kundomdömena online finns det många som uttryckt sig positivt om BiBaBad Flex. Flera är nöjda med att det är smidigt och praktiskt, lätt att fälla ihop och perfekt att ha med på resan. Andra beskriver hur det är hållbart och rymligt. Bland de kunder som lämnat negativa omdömen är det vissa som tycker att badbaljan är krånglig att torka vilket gör att det lätt bildas mögel på. I och med detta beskriver flera även hur livslängden är kort, på sin höjd upp till 1,5-3 år.

KAXHOLMEN BADBALJA

En enkel och bra budget-badbalja får man om man väljer Kaxholmens badbalja. Denna badbalja har måtten 86 x 47 x 30 och passar bäst för de minsta barnen. Även om denna badbalja är relativt avskalad så är den utrustad med en propp som gör att man kan tömma badbaljan snabbt och enkelt. Badbaljan har flertalet smidiga tillbehör, bland annat en badstol och ett stativ för badbaljan. Stativet gör att ens bebis badar i ståhöjd, vilket ger en bra arbetsställning för den som hjälper till att bada. Badbaljan är tillverkad i plast som är PVC-fri och finns bland annat i färgerna grå och vit.

KAXHOLMEN BADBALJA

Kaxholmens Badbalja

Majoriteten av omdömena på nätet är positiva kring Kaxholmens Badbalja. I och med det låga priset är det svårt att komma med några större klagomål. Som någon beskriver det är den ändamålsenlig och snygg, till ett förmånligt pris.

VINNAREN BLAND BADBALJOR – OCH HUR VI UTSETT DEN

Som vinnare i testsammanställningen av badbaljor har vi utsett Stokke Flexi Bath. Här får man en populär produkt som dessutom är oerhört praktisk, på ett sätt som gör att man kan trolla bort den på nolltid. Priset på Stokke Flexi Bath är dessutom fullt rimligt. Vill man komma undan så billigt som möjligt kan vi rekommendera Kaxholmens Badbalja som ett riktigt bra budgetalternativ utan krusiduller.

Vi har inte genomfört ett eget test av badbaljor. Istället har vi använt oss av externa artiklar, kundomdömen och information från webbshoppar och tillverkare. Genom noggrann analys av den insamlade informationen så har vi slutligen kunnat utse en topplista över de bästa badbaljorna just nu.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)

LIKNANDE LÄSNING

Babysitter, Barnvagn, Babygym, Babyvakt, Trampbil