BACKKAMERA

BÄSTA BACKKAMERA

Det finns många saker som är bra med moderna bilar. En backkamera som numera är standard på många bilar är en av de bra sakerna. Kameran hjälper dig att se bakom bilen för att göra det enklare när du backar, men den fungerar som hjälpmedel till många fler saker.

kollage av backkamera

Du kan ha den som hjälp vid parkering eller för att se om det finns något i vägen. Länge har du varit tvungen att köpa en ny bil för att få en kamera men numera kan du enkelt köpa och installera en själv i bilen. I vår köpguide kommer vi att lista de kameror som vi tycker är bäst. Varje recension kommer innehålla fördelar och nackdelar för att du ska vara så informerad som möjligt innan du gör ditt köp.

GARMIN BC40

För dig som redan har en GPS från Garmin och vill ha en backkamera som går att ansluta direkt till GPS:en finns Garmin BC40. Kameran använder inga kablar utan ansluts trådlöst till de flesta GPS:enheterna från Garmin. Den drivs med två AA-batterier och är därför mycket enkel att montera på registreringsskylten då inga kablar alls krävs. Med hjälp av röststyrningen i din GPS kan du enkelt starta kameran och se vad som är bakom dig. Batteritiden är upp till 3 månader och därför behöver du sällan oroa dig för att den inte har batteri när du ska backa. Garmin BC40 är en riktigt bra backkamera för dig som redan har en GPS från Garmin eller funderar på att köpa en och samtidigt är ute efter en kamera.

Garmin BC40

Om vi kollar på vad andra skriver om Garmin BC40 skrivs det mycket om hur enkel den är att installera och koppla ihop med GPS:en. Garmin BC40 är en kamera som ger dig riktigt bra bild samtidigt som enkelheten gör att den blir ett perfekt köp för dig som inte vill behöva dra en massa kablar i bilen. Prislappen är däremot ganska hög och om du inte redan har en GPS från Garmin kommer inte heller kameran att fungera. Det är något som är värt att tänka på innan du gör ditt köp eftersom investeringen är ganska stor jämfört med många andra kameror. Det du får är däremot en riktigt bra kamera med bra bild som är riktigt enkel att installera. Smart design och smidig installation ger Garmin BC40 en bra placering i vår sammanställning av tester.

VIDAXL BACKKAMERA

Nästa backkamera som testats är VidaXL Backkamera. Kameran passar alla typer av fordon och är vattentät vilket gör att den kommer hålla mycket länge. Den är enkel att koppla till en skärm i din bil och gör det möjligt att se bakom bilen även i mörker. VidaXL kommer däremot inte med en skärm så se till att du redan har en innan du köper den här kameran. Har du redan en skärm i bilen och vill ha en backkamera som går att koppla direkt till den är VidaXL Backkamera ett perfekt val. Den är enkel att installera och ger dig riktigt bra bild av vad som händer bakom bilen i hela 170 graders vinkel. Har du ingen skärm finns det andra kameror i samma klass där skärm ingår.

VidaXL Backkamera

Eftersom kameran kopplas direkt till en skärm i bilen måste du dra lite kablar under installationen. Är inte det något du är sugen på finns det andra trådlösa kameror som skulle passa dig bättre. Att den drivs med ström från bilen gör däremot att kameran alltid kommer fungera och du slipper tänka på att byta batteri, någonting som kan vara förmånligt om du är ute och kör mycket. VidaXL Backkamera är en perfekt kamera för dig som vill ha en bra kamera för ett bra pris och inte har något emot att installera kablar i bilen själv. För dig som är ute efter en kamera som fungerar lika bra som de du hittar i nya bilar är nog inte det här kameran för dig. Vill du bara testa en backkamera är priset på VidaXL Backkamera perfekt.

AUTO-VOX M1W

För dig som är ute efter en backkamera som är mycket enkel att installera finns Auto-vox M1W. Kameran går att fästa på nästan alla typer av fordon och kräver bara att en kabel installeras, den mellan själva skärmen och kameran. Skärmen kan du enkelt fästa var du vill i bilen för att du ska kunna använda den så smidigt som möjligt. Storleken på skärmen är 4,3 tum vilken gör att den inte är i vägen när du kör. Den har även mörkerseende för att göra det enkelt även när du backar på platser utan ljus. Kameran är också vattentät, något som kommer förlänga livslängden och gör att du inte behöver oroa dig för funktionen även när det är dåligt väder. Auto-vox M1W är en perfekt kamera för dig som vill att det ska vara enkelt.

Auto-vox M1W

KOLLA PRISET HOS

Om vi läser vad andra skriver om Auto-vox M1W är det nästan uteslutande bra recensioner. Många skriver om hur enkel den är att installera samt använda och att kabeln har en bra längd som passar i de flesta fordon, även skåpbilar. Det är bra om du även vill kunna flytta kameran mellan dina bilar. Backkameran har även ett bra pris och är enligt de flesta recensioner värd varje krona. Många skriver att de testat andra kameror förr men att de inte höll måttet och att Auto-vox M1W fungerar riktigt bra, vilket vi håller med om. Denna kamera är perfekt för dig som är ute efter en kamera som både är enkel att installera samtidigt som den ger dig riktigt bra bild över vad som händer bakom bilen och har en förmånlig prislapp.

BOSCAM SUNGO

Nästa backkamera i vår köpguide är Boscam SunGo, vilket är en kamera som drivs med solenergi. Den går mycket snabbt att installera genom att sätta upp kameran och solcellen på din registreringsskylt och sedan koppla in skärmen via kabel till ett uttag i bilen. Kameran är både vattentät och har mörkerseende vilket ger dig möjligt att parkera och backa säkert under alla omständigheter.

Boscam SunGo

KOLLA PRISET HOS

Skärmen går att fästa var som helst på rutan för att den inte ska vara i vägen för dig när du kör. Prislappen är ganska hög men med dess funktioner och enkelheten vid installation av själva kameran är den värd priset. Är du inte säker på att en backkamera är för dig eller om du helt enkelt bara vill köpa en kamera i samma kvalitet finns det andra likvärdiga kameror till lägre pris.

RANGE TOUR 2-i-1

För dig som är ute efter en kamera som även kan spela in som extra övervakning av din bil finns Range Tour 2-i-1. Det är en 2-i-1 backkamera som utöver backkameran även fungerar som en vanlig kamera. Du monterar en kamera fram och en bak på bilen och de kan sedan spela in allting, samtidigt som den bakre kameran funkar som backkamera.

Range Tour 2-i-1

KOLLA PRISET HOS

Skärmen som ingår är 4,3 tum stor och går smidigt att montera på valfri plats i bilen för att inte vara i vägen. Range Tour 2-i-1 är ganska dyr och är främst riktad mot dig som vill ha mer än bara en backkamera. Är du ute efter lite extra säkerhet samtidigt som du kan se bakom bilen är det här en perfekt backkamera för dig.

AUTO-VOX W-7

Den sista kameran som vi valt att ta med är Auto-vox W-7. Denna kamera är trådlös mellan själva kameran och skärmen men behöver ändå kopplas in till strömmen i bilen samt till backljusen för att fungera som den ska. Den är helt vattentät och ger dig riktigt bra bild även under dåliga väderförhållanden.

Auto-vox W-7

KOLLA PRISET HOS

Skärmen går enkelt att montera på framrutan och kopplas sedan till ett uttag inne i bilen. Bilden du får av kameran går nästan att jämföra med en som kommer inbyggd i nya bilar, vilket gör den perfekt för dig som är ute efter en backkamera i toppklass som du alltid kommer kunna lita på. Prislappen är hög och det är därför bra att tänka på om du verkligen vill ha en backkamera innan du investerar i Auto-vox W-7.

SÅ HAR VI GJORT VÅR KÖPGUIDE, OCH UTSETT EN TESTVINNARE

Att välja en vinnare är aldrig enkelt då alla backkameror är bra på sina sätt och att välja en som ska passa alla läsare är inte enkelt. Därför är det bra om du läser igenom alla recensioner för att hitta den kameran som passar just dig bäst, kom ihåg att det kanske inte är testvinnaren. För att kunna utse en vinnare bland backkamerorna i denna köpguide har vi tagit hjälp av kundomdömen på nätet, vi har läst forumtrådar kring ämnet, samlat information hos tillverkare och identifierat bästsäljande backkameror hos återförsäljare. Vi har lagt allra störst vikt vid att analysera kundomdömen från kunder som testat de olika backkamerorna i sammanställningen. Med hjälp av denna information har vi till sist kunnat utse en vinnare bland backkamerorna.

Vinnaren i vår sammanställning av tester är Diel ZP2. Det är en kamera som kommer passa de flesta då den är enkel att installera, skärmen har bra bild och den kommer till ett bra pris. Diel ZP2 är perfekt för dig som är ute efter en backkamera som alltid kommer fungera och som hjälper dig när du ska backa eller parkera. Smidighet och funktion är det som gör Diel ZP2 till vår vinnare.

DIEL ZP2 – TESTVINNARE

Den första backkameran som vi tittat närmare på är Diel ZP2. Det är även den backkamera som vi utsett till testvinnare. Det är en kamera som enkelt går att montera på de flesta typer av fordon och ger dig full sikt bakom fordonet vilket gör det enkelt att backa samt fickparkera. Kameran är enkel att montera och går att ansluta till backljusen så att den startar automatiskt när du lägger i backen.

Diel ZP2

Kontakterna som medföljer är små vilket gör att du inte behöva borra några hål i karossen under installation. Skärmen som följer med är 4,5 tum stor och saknar HD-upplösning men den ger ändå okej bild och du kan se allt som händer bakom dig. Kameran har också en förmånlig prislapp och blir därför perfekt för dig som vill testa om en backkamera passar dig.