BABYVAKT

BÄSTA BABYVAKT

I det här jämförelsen av babyvakter har vi tagit med några av de mest populära babyvakterna på marknaden just nu. Du hittar babyvakter från flera olika varumärken, inom olika prisklasser.

3 st babyvakter

Som bästa premiumval har vi utsett Topcom Babyviewer KS-4249, som är vad många skulle kalla för en babymonitor. Denna babyvakt har ett högt pris men har samtidigt i utbyte flertalet mycket avancerade funktioner, inklusive videovisning av bebisen. Vårt bästa budgetval är för närvarande Motorola Home MBP140 som ger väldigt mycket värde för pengarna.Genom en babyvakt får man reda på om bebisen vaknar till eller börjar skrika även om man inte befinner sig i samma rum. Det skapar lite extra trygghet för många föräldrar, som i och med detta har möjlighet att vara på lite längre avstånd från bebisens rum än vad man annars skulle kunna vara men trots detta ha full översikt.

PADWICO 850 – TESTVINNARE

Med Padwico 850 får man en babyvakt som har en räckvidd på 500 meter i öppna utrymmen. Den har flera avancerade funktioner, till exempel att den kan visa temperaturen i babyns rum, extra låg strålning med automatisk sänkning av strålningsnivån när de två enheterna är nära varandra. Den är även utrustad med talk back-funktion vilket gör att man kan lugna bebisen även från avstånd. Padwico 850 har både ljuslarm, ljudlarm och vibratorlarm.

PADWICO babyvakt

PADWICO 850

Du blir varnad när bebisen ger ifrån sig ljud, när batterinivån är låg och när du rör dig utanför räckvidden. Känsligheten för när den ska varna går att justera. Babyvaktens batteri är laddningsbart och laddning sker genom det smidiga medföljande laddningsstället. Standbytiden är cirka 15 timmar.

Denna babyvakt har formen av en smartphone, ett smidigt format som gör att den får plats i fickan. Som många andra babyvakter har Padwico 850 även en nattlampa som ger en extra lugnande effekt för bebisen. Priset för Padwico 850 är lite högre än genomsnittet. Det kan dock motiveras med några av specialfunktionerna, exempelvis tempereturindikatorn.

Bland kunder som använt sig av denna babyvakt finns det många som är nöjda. Som positivt beskrivs det hur den är pålitlig, stilren och hur den har många användbara funktioner. Andra beskriver hur den är smidig och fungerar felfritt. De som uttryckt sig negativt kring denna produkt tycker att batteritiden och ljudkvalitén är dålig.

BEURER BY33

Beurer BY33 är en babyvakt som som har en räckvidd på upp till 300 meter. Babyvakten har en hög ljudkvalitet och ger ifrån sig varningsljud om man befinner sig på för långt avstånd eller om batterinivån är låg. Ljudet går även att justera och ställa in på fem olika nivåer. Beurer BY33 är även utrustad med en Eco Mode-funktion som ger lägre strålning och en mer energieffektiv strömöverföring. Denna funktion går att koppla på om man vill spara på batteriet, som är ett uppladdningsbart Ni-MH. Barnenheten kräver dock nätström, vilket flera kunder missat i samband med att de köpt denna babyvakt.

BEURER BY33

BEURER BY33

Den här babyvakten är en smidig produkt som inte kräver någon form av installation. Man är igång och använder den direkt efter att man öppnat förpackningen. När de två enheterna slås på så ansluts de automatiskt till varandra. Bland omdömen för produkten, från kunder som använt den finns det både positivt och negativt. Det beskrivs bland annat hur Beurer BY33s ljud är kristallklart, och hur den är enkel men gör sitt jobb och att designen är väldigt snygg. Bland de negativa kommentarerna finns det en kund som anmärker på en dålig räckvidd för babyvakten.

CAPiDi PEARL 2

Den här babyvakten från CAPiDi är en lätthanterlig och användarvänlig produkt. Den har få knappar och avancerade kommandon vilket gör att den bara är att starta igång och köra med. CaPiDis Babyvakt har lägst strålning i branschen vilket attraherar många kunder. Batteritiden är på cirka 100 timmar och den har en räckvidd på 800 meter. Laddning sker via USB, vilket gör att man kan ladda den både genom dator, bilen eller via vanligt eluttag.

capidi babyvakt bäst i test

Man kan även känna sig trygg om man skulle råka gå för långt bort, bryts kontakten mellan enheterna så sätter ett larm igång. I föräldraenheten så larmas man både med ljud, ljus och med vibrationer vilket gör det nästintill omöjligt att missa. Dessutom går det att justera mikrofonen och volymen efter behov.

Capidis Babyvakt har en trevlig och stilren design. Förutom själva babyvakten så är produkten även en kombinerad nattlampa. Den finns att välja i någon av färgerna svart, vit, rosé, guld eller pearl. På baksidan av babyvakten finns det en bältesclip som gör att man kan gå omkring med den fäst i sitt bälte. Priset på CAPiDis babyvakt befinner sig inom mellanpris-segmentet. Hög kvalitet till ett rimligt pris är förmodligen det som gjort den till en av de mest populära babyvakterna på marknaden just nu.

Bland de kunder som använt sig av CAPiDis Babyvakt finns det både nöjda och missnöjda kunder. Bland de kunder som lämnat positiva omdömen beskrivs det hur den fungerar väldigt bra genom att den tar upp låga ljud som barnet ger ifrån sig, att den har bra räckvidd och bra batteritid. Andra beskriver hur den är enkel att använda och att vibrationen och volymen känns och hörs väldigt bra. Flera kunder nämner just användarvänligheten som extra positiv, och att användningen är “intuitiv”. De kunder som lämnat negativa omdömen för CAPiDis babyvakt skriver istället att volymen är väldigt låg och att man utifrån lamporna och ljuden har svårt att konstatera att allt är lugnt med bebisen genom att bara slå ett öga på babyvakten.

TOPCOM BABYVIEWER KS-4249

Topcom BabyViewer KS-4249 är en lite mer avancerad babyvakt som prismässigt befinner sig inom premium-segmentet. Den här typen av babyvakter kallas ofta för monitorer. Den har en videomonitor med bildövervakning av bebisen. Kameran kan fjärrstyras och på detta sätt styras till att övervaka bebisen eller andra delar av rummet, med möjlighet till 2x zoom. Bildhastigheten ges i 25 fps.

topcom babyvakt

Förutom detta så kan du även kommunicera med bebisen, vilket i vissa fall kan lugna bebisen utan att du behöver springa dit. Kameran går att använda via VOX, som innebär att kameran aktiveras då bebisen börjar gråta. Kameran kan monteras på väggen eller ställas på ett plant utrymme. Den maximala räckvidden för denna enhet är 300 meter när man befinner sig utomhus.

Denna babyvakt ger dig varningar när bebisen börjar gråta, när du går utom räckvidden eller när batteriet håller på att ta slut. Den har även nattlampa och vaggvisor integrerade, som båda går att fjärrstyra. Babyenheten mäter även temperaturen i barnets rum, något som du har full uppsikt över via föräldraenheten. Topcom BabyViewer KS-4249 är laddningsbar och laddas via vägguttaget.

Kunder som använt sig av Topcom BabyViewer KS-4249 är både positiva och negativa. Bland det negativa så beskrivs bilden som dålig och att kameran inte startar av låga ljud. De som lämnat positiva omdömen beskriver bland annat hur den har hög kvalitet, att ljudet är bra och att de uppskattar de många funktionerna som finns.

MOTOROLA HOME MBP140

Den här babyvakten har ett lite lägre pris än motsvarande babyvakter hos konkurrenter. Trots sitt låga pris så har Motorola Home MBP140 ett flertal bra funktioner. Bland annat erbjuder den 2-vägskommunikation. Du kan alltså kommunicera med bebisen även om du befinner dig på avstånd, medan du är påväg dit. Vidare har den en inbyggd nattlampa som kan ge många bebisar en tryggare och bättre sömn.

motorola babyvakt

Motorola Home MBP140 har upp till 300 meters räckvidd när man befinner sig utomhus. Föräldraenheten har en bältesclip vilket gör den extra smidig att bära med sig. Det är möjligt att ställa in mottagarens känslighet vilket gör att du kan sålla bort ljud som du inte vill att den ska varna för, till exempel joller eller snarkningar. De kunder som använt sig av denna babyvakt har i huvudsak lämnat positiva omdömen. Kunder beskriver den bland annat som prisvärd, att dess talk back-funktion är smidig och att ljudet är tydligt.

PHILIPS AVENT SDC506

Philips Avent SCD506 är en babyvakt inom mellanpris-segmentet med en räckvidd på 330 meter utomhus och 50 meter inomhus. Batteritiden vid fulladdat batteri är cirka 24 timmar och ger ifrån sig ett varningsljud om batteriet är nära på att ta slut. Du får även varningsljud om du skulle röra dig utanför babyvaktens räckvidd.

philips babyvakt

PHILIPS AVENT SDC506

En uppskattad funktion som denna babyvakt har är den så kallade talk back-funktionen. Den innebär att man kan prata genom babyvakten tillbaka till sin bebis. På detta sätt är det många gånger möjligt att lugna bebisen med sin röst, utan att man behöver springa dit.

Ytterligare en fördel med denna babyvakt är att dess LED-ljus är ljudaktiverade. Det innebär att man även om man har hög ljudvolym omkring sig kommer att se hur hög ljudnivå bebisen ger ifrån sig genom LED-lamporna som aktiveras. Philips Avent SCD506 har även en nattlampa och möjlighet till att spela vaggvisor för att lugna bebisen.

Bland omdömena på nätet som lämnats för denna produkt finns det både positivt och negativt. Bland de missnöjda kunderna beskrivs hur mottagaren dött utan förvarning, att laddkablarna är av dålig kvalité, att batteritiden är dålig och att babyenheten är lite för stor och svår att placera. De kunder som kommenterat denna produkt positivt är nöjda med de ljudaktiverade LED-lamporna samt att den har bra räckvidd och ljudkvalitet. Flera är även nöjda med funktionen för att spela vaggvisor.

BRA ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV EN BABYVAKT

De flesta babyvakter har som grundläggande funktion att varna föräldern på olika sätt när bebisen vaknar eller skriker. Men många babyvakter har flertalet andra funktioner som kan vara mycket användbara. Till exempel finns det babyvakter som mäter temperaturen i rummet där bebisen sover, babyvakter med kamera (så kallade monitorer), babyvakter som gör det möjligt att kommunicera med bebisen samt babyvakter som är kombinerade med nattlampor och som kan spela upp vaggvisor. I och med de många olika funktionerna som finns hos babyvakter så är det ofta även en smaksak vilken som man tycker är bäst. Vi har dock utsett CAPiDi Babyvakt som vinnare i denna sammanställning av tester. Vi värderar dess användarvänlighet, långa batteritid och räckvidd mycket högt. Dessutom har den fått höga betyg av många kunder som köpt och använt den.

Det här är en sammanställning av tester av babyvakter. Vi har således inte testat babyvakterna själva, utan istället samlat in informationen externt. Vi har använt oss av externa tester, artiklar och kundomdömen vilket gett oss stora mängder information att analysera. Efter noggrann analys har vi valt ut ett antal babyvakter att lyfta fram här på sidan, inklusive vår favorit som vi även utsett till vinnare.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)