BABYSKYDD

BÄSTA BABYSKYDD 2021

Ett av de viktigaste inköpen när du är blivande förälder är ett babyskydd som bebisen ska sitta i vid bilfärder under sina första månader. Det finns flera varianter att välja mellan som är mer eller mindre avancerade samt att de har olika prisklasser. Många av de moderna babyskydden har en bas som fästes i bilen eller fästes med isofix som finns i bilens chassi, men det finns även de som fästes direkt i bilens bälte.

kollage av babyskydd

Att ha en bas är fördelaktigt då den gör det enkelt att ta in och ut babyskyddet ur bilen. Det är en fördel om du vill bära barnet i det eller fästa det på din barnvagn. Att använda babyskyddet med en bas är också säkrare då det är svårt att fästa basen på ett felaktigt sätt.

MAXI COSI PEBBLE PRO I-SIZE

Maxi Cosi Pebble Pro i-Size är ett babyskydd som klarar av en vikt på upp till 12 kg och kan därmed användas till din bebis är upp till ett år gammalt. I vårt test provade vi det här babyskyddet med Maxi Cosis 3WayFix-bas, vilket gör det i princip omöjligt att misslyckas med installeringen. Basen har såväl ljud- som ljussignaler för att uppmärksamma dig på om installationen skett korrekt. Babyskyddet har en bred bas men tar ändå inte upp mer plats än andra babyskydd och det är därmed bekvämt att sitta bredvid det i bilen. Det är dessutom väldigt enkelt att klicka i och ur skyddet ur basen och det kräver inte mycket att hitta rätt läge i basen, vilket är en av anledningarna till babyskyddets höga betyg.

Maxi Cosi Pebble Pro i-Size

För att lyfta ut Pebble Pro behöver du bara dra spärren på ena sidan av babyskyddet. Det allra bästa med det här babyskyddet är babyns komfort. Med vid köpet får du ett spädbarnsinlägg i två delar, vilket gör det väldigt lätt att anpassa skyddet efter det växande barnet. Det här är ett ombonat och mysigt babyskydd med bekväma inlägg och klädsel. Vi i testpanelen är också imponerade av Pebble Pros sele, då den har vadderingar som inte kan åka ner samt att remmarnas längd inte kan justeras när selen är knäppt. Suffletten ger ett godkänt solskydd och det fästs på handtaget när det är utfällt. Det här är ett högkvalitativt babyskydd som levererar allt du behöver i form av både säkerhet och komfort.


CYBEX CLOUD Z I-SIZE

Det bästa babyskyddet i premiumklass är Cybex Cloud Z i-Size, som kostar lite mer än ovanstående babyskydd. Den här modellen har ett plant liggläge och lång sufflett, samt att du kan köpa till en roterbar bas. Det är isofixbasen Cybex Base Z du använder till babyskyddet och den är enkel att installera i bilen. Den är utrustad med indikatorer som visar att den är korrekt installerad samt att babyskyddet har klickats i ordentligt. Basen kan även användas till varumärkets bakåtvända bilbarnstol. Att basen är roterbar underlättar när ditt barn ska tas ut eller sättas in i babyskyddet. När det kommer till rymligheten har det här babyskyddet gott om plats för din bebis att växa. Både nackstödet och selen kan enkelt höjas. Selens remmar är enkla att justera men vadderingarna kunde varit bättre.

Cybex Cloud Z i-Size

En mycket fördelaktig grej med det här babyskyddet är dess högklassiga sufflett. Den kan ställas in i flera positioner och det sker helt ljudlöst. Det vi gillar allra mest med Cybex Cloud Z i-Size är dess liggläge. Det kan inte användas i bilen men är utmärkt när du till exempel använder babyskyddet i barnvagnen. Handtaget är bekvämt och babyskyddet har en snygg rundad form, vilket också gör den enkel att bära. En nackdel är att det tar lite tid att lära sig hur babyskyddet ska vinklas för att fästas i basen, men med tiden kommer det gå enkelt. Det här är ett modernt babyskydd som är tillverkad med tanke på både barn och föräldrar, det är helt enkelt bekvämt för alla. Priset är dock något högt.

BRITAX RÖMER PRIMO

Britax Römer Primo är vår favorit inom budgetkategorin av babyskydd. Det passar för barn upp till 15 månader och det påminner om babyskyddet Brio Primo som fanns innan märket köptes upp av Britax. Dock har uppdateringar gjorts och populariteten kvarstår då du får väldigt mycket babyskydd för pengarna. Babyskyddet har spädbarnsinlägg i två delar bestående av en kil för grundare sittyta och en nackkudde med stödkrage. Delarna kan plockas ut var och för sig. Det här är ett rymligt babyskydd och även större barn får gott om plats i det. Vi gillar också lutningen på babyskyddet, barnets huvud riskerar inte att falla framåt vid hårda inbromsningar. Suffletten har många steg du kan välja mellan vilket är en klar fördel, dock låter den ganska mycket vid justering.

Britax Römer Primo

Britax Römer Primo har en trepunktssele som enkelt dras åt, dock måste den ställas om manuellt och babyskyddet saknar också höjbart nackstöd. När du väljer det här babyskyddet kan du antingen köpa till dess bas eller fästa det direkt i bilen med bilbältet. Basen är ganska knepig att installera men det är överkomligt, åtminstone om du inte ska flytta basen mellan olika bilar. Det här uppvägs även av enkelheten i att fästa babyskyddet i basen, samt hur lätt det är att ta ur det ur basen. Bärhandtaget är väldigt bekvämt att bära babyskyddet i och skyddet är inte heller så tungt. Det här babyskyddet har ett mycket konkurrenskraftigt pris vilket gör det till ett bra val för dig som vill ha hög säkerhet och komfort utan att spräcka din budget.

MAXI-COSI CORAL

Maxi-Cosi Coral är ett innovativt babyskydd som ligger i premiumklassen. Självklart är det testat och godkänt och det kan monteras antingen direkt i bilbältet eller med Maxi-Cosis isofixbas. Det är riktigt enkelt att installera både basen och babyskyddet vilket är mycket fördelaktigt. Det som särskiljer det här babyskyddet från andra är att själva babyskyddet består av två delar, ett hårt skal samt en mjuk insats som du kan lossa och bära i sina separata handtag.

Maxi-Cosi Coral

Det gör att vikten ligger på mindre än två kg om du bara bär insatsen, vilket är stor skillnad gentemot andra babyskydd på marknaden. Komforten är bra och suffletten är fantastisk. Nackdelar är förutom det höga priset även att selen inte kan justeras på höjden och att babyskyddet inte passar med alla barnvagnar.

BESAFE IZI GO MODULAR X1

BeSafe iZi Go Modular X1 är också ett relativt dyrt babyskydd, men det är ett rejält babyskydd med hög komfort. Basen som du kan använda till kan även användas med varumärkets bakåtvända bilbarnstol. Babyskyddet har sidokollisionsskydd och en bra vadderad sele. Basen är enkel att montera och har indikatorljus som visar om du gjort rätt eller fel vid installationen.

BeSafe iZi Go Modular X1

Det här babyskyddet har ett spädbarnsinlägg som du kan ta bort när barnet växer, vilket gör att ditt barn alltid sitter bekvämt. Selen kan enkelt hållas åt sidan med magnetfästen när du ska sätta i din bebis i babyskyddet. Även suffletten är riktigt bra till det här babyskyddet och vi är riktigt imponerade av alla dess funktioner. Det är både smidigt och bekvämt att använda för såväl förälder som barn.

MAXI-COSI CABRIOFIX

Maxi-Cosi CabrioFix är ännu ett babyskydd i budgetklass som levererar en säker bilfärd för ditt barn. Dessutom är det ett av marknadens lättaste babyskydd och fungerar med nästan alla barnvagnschassin. Det har en avtagbar kudde som gör babyskyddet bekvämt för bebisar. Den här modellen har en trepunktssele och klädseln är enkel att torka av.

Maxi-Cosi CabrioFix

Vi gillar också suffletten som är tillverkad av ett tyg som inte prasslar och som därmed inte stör om bebisen sover. Det här babyskyddet fungerar både med isofixbas och direkt med bilbältet vilket gör att det passar i de flesta bilarna. Det finns tydliga färgindikatorer som visar om du installerat babyskydd och bas på rätt sätt. Den här modellen är väldigt populär och vi förstår varför då den har bra funktioner till ett riktigt bra pris.

BRITAX RÖMER BABY-SAFE I-SIZE

Britax Römer Baby-Safe i-Size är det sista babyskyddet vi testade och även det levererar en bra användarupplevelse. Modellen har funnits på marknaden i flera år och är fortfarande väldigt populär. Babyskyddet klarar av en maxvikt på 13 kg och kan därför användas upp till ditt barn är 15 månader gammalt. Du kan välja mellan två olika baser till det här babyskyddet, varav en av dem kan vinklas i fyra olika lägen.

Britax Römer Baby-Safe i-Size

Den här modellen är något tung men har ett bekvämt bärhandtag. Dessutom kan babyskyddet enkelt fästas på chassin till Britax barnvagnar. Det här babyskyddet är bekvämt för bebisen att sitta i tack vare vadderingen. Den största nackdelen med den här modellen är den korta suffletten som inte skyddar väl mot varken sol eller regn.

MER OM BABYSKYDD OCH VÅR TESTVINNARE

Funktionerna varierar från babyskydd till babyskydd, men de allra flesta har åtminstone ett bärhandtag. Några modeller har även sufflett, avtagbar dyna, tvättbar klädsel, ställbar sele eller förlängningsbart ryggstöd. I vårt test går vi igenom vilka funktioner de olika babyskydden har samt hur prisvärda de är. Vi har valt ut sju babyskydd för vårt test och givetvis har vi hittat en vinnare. Det babyskydd som vi utsett till bäst i test är Maxi Cosi Pebble Pro i-Size då det är ett bekvämt babyskydd med ombonad sittyta och välfungerande sele. Babyskyddet kan fästas med flera isofixbaser från Maxi Cosi, men det kan också fästas direkt med bilens bälte. Det är tryggt att installera och du kan tvätta klädseln utan att det påverkar formen eller dess komfort.

När ditt barn har växt ur sitt babyskydd så är det istället aktuellt med en bilbarnstol. Ta gärna en titt på vårt test av bilbarnstolar för att se vad som finns på marknaden.