BABYSITTER

BÄSTA BABYSITTER

En bra babysitter ger en stor avlastning brukar dessutom vara en populär plats bland de flesta bebisar. Den gör att även små bebisar kan sitta upprätt och på detta sätt känna sig lite mer med. En bra plats för bebisar både när det kommer till att vila och leka. De flesta babysitters går att använda från det att barnet är nyfödd och upp till cirka två års ålder.

Kollage av babysitters

I den här testgranskningen av babysitters har vi jämfört ett antal olika babysitters från några av de mest populära varumärkena. Vi har strävat efter att hitta babysitters för alla plånböcker och smaker, för att alla våra besökare ska kunna hitta något som passar deras specifika preferenser och behov.

BABYBJÖRN BABYSITTER BALANCE SOFT

Denna Babysitter från BabyBjörn är tillverkad i ett mjukt material som ger en trevlig känsla. Babysittern är utformad för att barnet ska kunna gunga och på detta sätt träna både sin motorik och sin balans. En ergonomisk design som formar sig efter barnets kropp, ger rätt stöd när det sitter i den. BabyBjörn Babysitter Balance Soft har två stycken lägen, ett sittläge och ett liggläge. Det finns i ett stort antal olika färger och man kan även välja överdrag i olika material.

BABYBJÖRN BABYSITTER BALANCE SOFT

BabyBjörn Babysitter Balance Soft

BabyBjörn Babysitter Balance Soft kan användas tills dess att barnet fyllt två år eller väger upp till 13 kg. När barnet väger 9 kg och kan sitta utan stöd kan man vända på tygsitsen och istället använda babysittern som en riktigt bekväm barnstol. Alla sitsar som passar till BabyBjörn Babysitter Balance Soft går att ta av och även tvätta i 40 grader. Babysittern väger 2,1 kg och har ett transportläge som gör den smidig att transportera och ha med sig, exempelvis på middagsbjudningen. Många kunder som använt BabyBjörn Babysitter Balance Soft har lämnat positiva omdömen kring den på nätet. Till exempel beskrivs det hur den är snygg, smidig, lätt att tvätta/hålla ren och att barnen älskar att gunga i den. Bland kunder som varit missnöjda är det flera som tycker att den är lite för dyr i förhållande till vad man för pengarna. Andra har haft problem med att deras barn inte tyckt om att vara i den.

4MOMS MAMAROO 4.0

4moms MamaRoo 4.0 är en mycket modern och avancerad babysitter som kan gunga upp och ner och vagga bebisen via fem olika rörelseinställningar, där man totalt kan ställa in upp till 25 olika kombinationer av rörelser. Det går bland annat att simulera rörelsen av en bilresa eller en gunga. Beroende av om det är dags för lek eller vila går det att justera sitsen mellan antingen sittläge eller liggläge. Samtliga av rörelseinställningarna är skapade för att naturligt natta sina barn. Babysittern har även olika typer av ljudfunktioner, där man exempelvis kan spela lugnande naturljud eller ansluta sin mobil och spela ens bebis favoritlåtar. Det finns även en inbyggd leksak, tre stycken snurrande bollar som hänger ovanför babysittern.

4MOMS MAMAROO 4.0

4moms MamaRoo 4.0

4moms MamaRoo 4.0 finns i fem olika färger, med en klädsel som givetvis går att ta av och tvätta. Det går även att välja bland olika material för klädseln, där man till exempel kan välja mellan lite mjukare material eller en mer svalkande och luftig variant. Rent prismässigt befinner sig denna babysitter inom premiumsegmentet. Men det höga priset ger något mer än bara en vanlig babysitter. Många av de kunder som köpt ett exemplar av 4moms MamaRoo 4.0 är mycket nöjda. Framförallt beskriver många att deras barn somnar väldigt lätt i den. Andra tycker att det är bekvämt att man kan kontrollera babysittern med hjälp av sin telefon. Bland klagomålen på den här produkten så beskriver kunder bland annat att högtalarna är dåliga, att den efter en tid börjat ge ifrån sig oljud och att den gått sönder efter en kort tids användning.

STOKKE STEPS BOUNCER

Stokke Steps Bouncer är en snygg och stabil babysitter vars rörelser härmar föräldrarnas vaggning. Ovanför babysittern hänger en avtagbar leksakshållare, på en bra höjd för att hänga upp olika typer av leksaker för bebisen att roa sig med. Till denna babysitter finns det även en insats för nyfödda som ger bra stöd och bekvämlighet. Stokke Steps Bouncer har även flera sittlägen vilket gör att man kan anpassa babysittern efter bebisens vikt. Denna babysitter kan användas av barn som väger upp till 9 kg.

STOKKE STEPS BOUNCER

Stokke Steps Bouncer

Den kanske främsta anledningen till att vi valt att ta upp Stokke Steps Bouncer i vår granskning av tester är möjligheten till att fästa den på Stokkes tillhörande matstol. Det är en riktigt trevlig funktion som gör att bebisen kan sitta med vid matbordet eller soffan, i samma höjd som övriga familjemedlemmar. Denna funktion är mycket uppskattad hos bebisen såväl som hos resten av familjen. Ett minus är att den tillhörande matstolen är dyr, den kostar för närvarande mer än själva babysittern. Dock är det en rejäl matstol som barnet kan använda under många år. Just möjligheten till att fästa den på matstolen är något som många kunder lämnat positiva omdömen kring.

CARENA ARHOLMA

Carena Arholma är en budgetvariant bland babysitters, i en klassisk modell som tillverkats under många år. Babysittern består av en båge i metall tillsammans med en mjuk vadderad sits som går att ta av och tvätta. När bebisen rör sig i stolen så gungar den lätt, något som både är bekvämt och stimulerar lek hos barnet. När man köper Carena Arholma så medföljer det en lekbåge tillsammans med tre stycken lekfår, uppskattade av de flesta barn.

CARENA ARHOLMA

Carena Arholma

Babysittern står stadigt tack vare gummifötterna undertill på babysittern. Man rekommenderar att denna babysitter används från det att barnet är nyfött och sedan upp till cirka 6 månaders ålder.

VINNARE

Vår stora favorit bland babysitters i denna testgranskning är Stokke Steps Bouncer. Den unika men relativt enkla funktionen att kunna fästa babysittern på en matstol är tillsammans med komforten och stabiliteten svårslagen. Är man ute efter komfort så anser vi att BabyBjörn Babysitter Balance Soft också är ett bra val, där man sällan kommer att bli besviken.

Som ett lite mysigare alternativ till babysitter, som även den ger stor avlastning kan vi även rekommendera en Myspöl.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2022)