BABYNEST

BÄSTA BABYNEST

Ett babynest är någonting många blivande föräldrar funderar över att införskaffa och det kan faktiskt bli en räddning för nyblivna föräldrar. Produkten är trång och ombonad och kommer att påminna bebisen om tiden i magen och därmed ge en tryggare sömn.

kollage av babynests

I den här testsammanställningen har vi provat hela sju olika varianter i varierande prisklasser och utföranden för att kunna tala om för dig vilken av dem som är marknadens bästa. Det vi har kollat på är hur enkelt det är att ta med sig, vad andra kunder har tyckt samt hur säkert det är att använda. Privatpersoner kan sy babynests men då kanske de inte uppfyller alla säkerhetskrav. Babynestet ska också vara enkelt att rengöra och tvätta för att det ska anses vara bra.

DOCKATOT DELUXE+ – TESTVINNANDE

Klar vinnare i vår testsammanställning är DockATot Deluxe+ och som du hör på namnet ligger den i premiumklassen. Det är ett babynest som inger en känsla av lyx och rekommenderas även av barnmorskor. Det här är ett babynest som både är snyggt och bekvämt för din bebis tack vare sin mjuka madrass-pod.

Sleepyhead Deluxe+

Tack vare madrass-podden är den lika bra att använda på golvet som vid samsovning i sängen. DockATot Deluxe+ är tillverkat av material som andas och som dessutom har egenskaper som gör att det är antibakteriellt samt skyddar mot kvalster och svamp. Tyget är avtagbart för tvätt och möjliggör också byte av tyg om du vill ha ett annat utseende på ditt babynest. En annan fördel med den här produkten är dess praktiska bärhandtag.

DOOMOO BABYNEST

Doomoo är ett babynest i medelprisklassen som både är snyggt och funktionellt. Det kan användas under såväl natt som dag och är godkänt för samsovning på natten. Botten är mycket komfortabel för bebisen då den både är fast och mjuk samt att modellen till stor del är tillverkad av 3D-mesh vilket andas mycket bra. Om du som förälder är orolig att ditt barn ska vända sig på mage och riskera kvävning kommer du föredra att använda det avtagbara magbandet i Doomoo Babynest. Det är justerbart och förhindrar att bebisen vänder sig i sömnen. För att justera storleken på det här babynestet kan du justera kanterna och det görs utan snören för att minska risken för kvävning. Det är ändå enkelt att anpassa storleken på Doomoo.

Doomoo Babynest

KOLLA PRISET HOS

En bra funktion med just den här produkten är att du kan öppna upp den helt och att den kan därmed även kan användas som skötbädd. Doomoo Babynest kan användas av allt från prematurfödda barn till barn upp till cirka åtta månader. Detta babynest var en klar favorit i testsammanställningen då det har många bra egenskaper, så som god ventilation och fördelaktig luftgenomströmning. Dessutom är materialet till 75 % ekologiskt och bomullen är Ökotex-certifierad. Babynestet kan tvättas i maskin på 30 grader men tål inte att torktumlas utan måste hängas på tork. Det är bra att det är maskintvättbart då det underlättar för dig som småbarnsförälder. Eftersom babynestet kan öppnas upp nedtill kan det användas även av större bebisar vilket gör produkten mer prisvärd. Det finns dessutom tillgängligt i olika färger och mönster.

ECOVIKING BABYNEST

Det här är ett rejält och snyggt babynest från EcoViking, som går att använda både som skötbädd och som säng. I EcoVikings babynest finns det även en integrerad kudde och det medföljer även en praktisk väska som gör det lätt att bära babynestet med sig. I takt med att barnet växer så går det att justera storleken på babynestet genom att knäppa upp knapparna nertill. Yttermaterialet på det här babynestet består av 100% bomull, med en insida som är tillverkad i polyester. Babynestet är tillverkat enligt Öko-tex standard vilket innebär att det är giftfritt.

EcoViking Babynest

Måtten för det här babynestet är 77 x 40 x 13 centimeter och det passar för barn som är mellan 0-8 månader gamla. Babynestet kan tvättas i maskin i 40 graders temperatur, dock är det inte rekommenderat att man torktumlar det. Bland kunder som använt sig av EcoVikings Babynest så har det fått varierande omdömen. Några beskriver hur det är av bra kvalitet, att det är stadigt och känns hållbart. I en webbutik har fyra av fyra kunder lämnat högsta möjliga betyg för produkten. På annat håll kommenterar en missnöjd kund kring att babynestet känns “korvigt” och “snett” i stoppningen.

LIEWOOD BABYNEST GRO

Gro Babynest från Liewood är både bekvämt, snyggt och praktiskt att använda. Det har smarta handtag på sidorna som gör att det är enkelt att lyfta upp och bära runt, vilket är en stor fördel. Tack vare träplattan i botten kommer inte bebisen att märka när babynestet lyfts upp och kan därför tryggt sova vidare även vid förflyttning. Det är perfekt om du vill ha din bebis i samma rum som du befinner dig i hela tiden. Tyget är avtagbart och kan tvättas, samt att du kan byta ut det om du önskar. Gro finns dessutom tillgängligt i många olika färger och mönster för att du enkelt ska hitta en som passar just dig och din bebis. Bomullen som produkten är tillverkad av är 100 % ekologisk.

Liewood Babynest Gro

Träplattan i botten gör det som sagt enkelt att flytta runt babynestet med bebisen i utan att det tappar formen och får bebisen att vakna. Givetvis finns det ändå en mjuk och bekväm madrass som gör att den lille ligger bra i babynestet. Priset är något högt för den här produkten men den är värd det tack vare alla sina egenskaper. Sidorna är vadderade och höga för att bebisen ska ligga säkert utan risk för att rulla ur det. Det uppfyller även de säkerhetskrav som ställs och har mått på 76 x 32 cm. Vi tycker verkligen om Gro från Liewood men det är dess något höga pris som gör att det inte hamnar högst upp i vår testsammanställning. Dock är det ändå en favorit bland många på redaktionen.

VOKSI PREMIUM BABYNEST

Babynestet Voksi Premium är ett ergonomisk babynest med en fast men ändå mjuk madrass. Det är utrustat med handtag för att du enkelt ska kunna förflytta det samt att det medföljer en väska som gör att du kan packa ned det om ni ska iväg någonstans. Det här är ett babynest med en hög säkerhetsstandard men också ett något högt pris.

Voksi Premium Babynest

Din bebis kommer garanterat ligga bekvämt i detta babynest och du kan välja mellan många färger och mönster. Du kan använda det på golvet, i sängen och på soffan och det är dessutom Oeko-Tex®-certifierat. Det här är ett babynest som kan växa med ditt barn och det passar från nyfödd upp till en ålder på sju månader då det kan öppnas upp när ditt barn växer.

NAJELL SLEEPCARRIER BABYNEST VOLUME 2

Najell SleepCarrier babynest volume 2 är utformat för att kunna bäras när din bebis ligger i det. Det har behändiga handtag på sidorna och din bebis kommer inte vakna av att babynestet förflyttas. Det är tillverkat av airmesh som är säkert för ditt barn då det kan andas igenom det.

Najell SleepCarrier babynest volume 2

Den ombonade känslan är stor och din bebis kommer att känna sig trygg och bekväm när han eller hon sover i detta babynest. Det negativa med Najells babynest är priset och det här är en av de dyraste produkterna i vår sammanställning. En bra funktion är den inbyggda selen som gör att du kan bära babynestet på dig och gunga den lilla till sömns. Tyget är tvättbart i maskin på upp till 40 grader.

DONE BY DEER COZY NEST

Cozy Babynest från Done By Deer är ett snyggt babynest som är trångt och ombonat för att din bebis ska trivas. Det har behändiga snören som gör att du kan anpassa storleken i takt med att ditt barn växer. Du kan ta av tyget och tvätta det, men det bör inte torktumlas. I botten finns en mjuk skummadrass som gör babynestet bekvämt för din lilla bebis att sova i.

Done By Deer Cozy Nest

Det är godkänt enligt flera säkerhetsstandarder och babynestet är även Oeko-Tex®-certifierat. En nackdel med det här babynestet är faktumet att det kan kännas lite stort och klumpigt, men det är absolut inga fel på dess funktioner. Dessutom har det ett fördelaktigt pris som gör det till en prisvärd modell med mycket att erbjuda en bebis och de nyblivna föräldrarna.

BABYDAN CUDDLE NEST

Om du är ute efter ett babynest som är mycket prisvärt bör du ta en titt på Babydan Cuddle Nest som är vårt bästa budgetval. Det är enkelt men ändå trevligt och det blir som en liten säng där bebisen kan sova tryggt. I botten på babynestet finns en mjuk madrass som gör att bebisen sover bekvämt. Du kan använda denna modell både i sängen, på golvet och i barnvagnen beroende på dina behov. Dessutom är botten vattentät samtidigt som den är tillverkad av ett material som andas. Kanterna är både höga och mjuka och förhindrar att barnet rullar ur babynestet när denne blir lite äldre. Längden kan justeras för att det ska passa ända upp till bebisen är sex månader gammal och det är ett riktigt bra babynest för sitt pris.

Babydan Cuddle Nest

En nackdel med Babydan Cuddle Nest är att det inte finns några handtag att bära med, dock är det ändå relativt enkelt att förflytta när bebisen inte ligger där i. Babynestet är bra både för hälsan och miljön då det är tillverkat utan några farliga kemikalier eller gifter. Det är Oeko-Tex-certifierat vilket styrker det. Materialet består av bomull och polyester och det är en snygg och modern, men något enkel modell. Måtten för det här babynestet är 32×78 cm och du kan alltså justera dess storlek för att det ska passa längden på ditt barn. Tanken med ett babynest är ju att bebisen ska känna sig trygg och ombonad vilket den här produkten lyckas väldigt bra med och dessutom till ett mycket fördelaktigt pris.

MER OM VINNAREN OCH HUR VI UTSETT DEN

När vi jämförde olika babynest var vi noggranna med att kontrollera alla viktiga faktorer och det var inte det enklaste att utse en vinnare. Dock blev det ändå premiumvalet Sleepyhead Deluxe+ som kammade hem förstaplatsen. Vi blev imponerade av alla produkter vi jämförde då de alla har sina fördelar. Det som fick Sleepyhead Deluxe + att bli vinnare i sammanställningen var dess unika egenskaper som gör den antibakteriell, antisvamp och antikvalster, vilket gör det till ett mycket säkert val som är väl värt sitt pris. Det har mångsidiga funktioner och kan till exempel placeras i spjälsängen för att din lilla bebis ska känna sig trygg och ombonad. Det rekommenderas också för samsovning av barnmorskor vilket är ett mycket bra betyg enligt oss. Dessutom har det också en mycket snygg design.

Vi har inte utfört ett eget test av babynests. Istället har vi sammanställt externa tester, kundomdömen och artiklar för att på detta sätt skapa en gedigen överblick över de bästa babynesten som finns på marknaden just nu. Utifrån denna information har vi slutligen även kunnat utse en vinnare.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)