ANTIRYNKKRÄM

BÄSTA ANTIRYNKKRÄM

Det finns ett nästintill oändligt utbud av antirynkkrämer på marknaden. En antirynkkräm innehåller ingredienser för att ta bort och motverka olika former av rynkor. Testson har pratat med en hudvårdsexpert för att ta reda på vilka antirynkkrämer som motverkar en åldrande hud och jämnar ut rynkor. Det kan exempelvis handla om kråksparkarna vid ögonen, stressrynkor och arg-rynkan mellan ögonbrynen. Att få rynkor är en del av det naturliga åldrandet, men många av dessa krämer motverkar de ålderstecken som gör att du ser trött och glåmig ut.

kollage av antirynkkräm

En stor del av rynkorna är ett resultat av andra faktorer än åldrande. Kraftig solexponering, vind, rökning, stress, för lite sömn, kyla och luftföroreningar är bara några av många saker som gör att huden åldras i förtid. Om huden utsätts för en eller flera av dessa under lång tid kommer det att synas. Det går inte att hindra det naturliga åldrandet, men det går lindra effekterna av yttre påfrestningar på huden. Vanliga aktiva ingredienser i Antirynkkrämer är bland annat Vitamin-C, Niacinamide, Retinol, Hyaluronsyra, Aloe Vera och Probiotika.

LÓREAL PARIS – REVITALIFT FILLER DAY CREME – TESTVINNARE ENLIGT EXPERTEN

BÄST I TEST ENLIGT EXPERTEN

Revitalift Filler

EUCERIN HYALURON FILLER – ANDRAPLATS HOS RÅD & RÖN

NÄST BÄST ENLIGT RÅD & RÖN

Eucerin hyaluron filler

AGE PERFECT GOLDEN AGE – ANDRAPLATS ENLIGT EXPERTEN

NÄST BÄST ENLIGT EXPERTEN

Age Perfect Golden age

 

CIEN ANTI-WRINKLE DAY CREAM Q10

BÄST I TEST ENLIGT RÅD OCH RÖN

Det här är en antirynkkräm som vunnit Råd & Röns stora test av antirynkkrämer från 2014. Här får man en riktigt bra antirynkkräm till ett superlågt pris. Krämen innehåller Koenzym Q10, en antioxidant som i studier visat sig ha bra effekt mot rynkor i ansiktet. Q10 bildas naturligt i kroppen, dock minskar nivåerna i takt med att vi blir äldre. Utöver Q10 så innehåller Ciens Antirynkkräm även vitamin E, som tros ha en skyddande effekt mot rynkor.

Cien Anti-Wrinkle Day Cream Q10

KOLLA PRISET HOS

Utöver att vara en återfuktande antyrynkkräm så har den även ett effektivt UV-filter med solskyddsfaktor 15. Den här antirynkkrämen kan användas dagligen, som en del av din grundläggande hudvårdsrutin. Det låga priset gör även detta möjligt för de flesta plånböcker. Bland de kunder som lämnat omdömen för Cien Anti-Wrinkle Day Cream Q10 är många nöjda. Till exempel beskrivs det hur krämen effektivt återfuktar huden, och hur den faktiskt fått bort rynkor relativt snabbt. Bland de negativa omdömena skriver någon att krämens parfym inte luktar särskilt gott, och att den inte fungerar särskilt mycket bättre än andra krämer.

FILORGA TIME FILLER ABSOLUTE WRINKLES CORRECTION CREAM

Filorga Time Filler Absolute Wrinkles Correction Cream är den antirynkkräm som är bäst i test i premiumkategorin. Filorga är ett franskt skönhetsmärke som har tagit världen med storm. Allt fler har börjat få upp ögonen för deras anti-age teknologi. Denna dagkräm korrigerar rynkor och resultatet är strålande. Den innehåller olika ingredienser som angriper olika sorters rynkor. Tripeptider ger en avslappnande effekt på mimiska rynkor. För de djupa rynkorna innehåller krämen en kraftfull peptid-booster med inkapslad hyaluronsyra och kollagen. Denna booster fyller ut rynkorna vilket gör dem mindre synliga. För de mer ytliga rynkorna och mikrorynkorna arbetar en aktiv ingrediens genom att ge en lätt peeling effekt. För att motverka och bearbeta uttorkningsrynkor i ansiktet innehåller krämen ett vegetabiliskt extrakt som binder vatten i huden.

FILORGA TIME FILLER ABSOLUTE WRINKLES CORRECTION CREAM

Filorga Time Filler Absolute Wrinkles Correction Cream

Denna kräm ger ett direkt resultat i form av en utslätande effekt och efter flera veckors användning syns det tydligt att rynkorna minskat. Det är en dagkräm, men den fungerar lika bra att använda som nattkräm. Den passar alla hudtyper, men framför allt hud som behöver extra mycket fukt. Den innehåller många aktiva ingredienser så personer med väldigt känslig hud bör vänja sig in vid produkten. Hyaluronsyran gör att huden känns extremt återfuktad och mjuk direkt efter användning. Den är mycket koncentrerad och det behövs endast en liten ärta vid varje applicering. Detta gör att den räcker länge vilket gör den till ett mycket prisvärt alternativ, trots att den är dyr. Den luktar väldigt gott, men det är framför allt den geléaktiga strukturen som ger en omedelbar effekt som gör denna kräm till ett bra val i alla kategorier!

ESTÉE LAUDER REVITALIZING SUPREME PLUS – VINNARE PREMIUM

Revitalizing Supreme Plus är en fantastisk antirynkkräm från det amerikanska varumärket Estée Lauder. Denna väldoftande kräm utlovar förnyad spänst, strålande vitalitet och ökad lyster. Estée Lauder är marknadsledande när det kommer till anti age-produkter. De har en patenterade teknologi som kallas för RevitaKey Technology. Denna teknologi innehåller den exklusiva ingrediensen moringaextrakt. Denna djupvårdande ingrediens ger en mjuk och fast hud samt stärker hudbarriären. Huden egna förmåga att förstärka det naturliga kollagen och elastin förbättras. Denna kräm har flera funktioner. I första hand är det en antirynkkräm som bekämpar ålderstecken som fina linjer, rynkor och förlorad spänst. Den jobbar även för att minska synligheten av uttorkning, matthet och obalans i huden. Ett stort plus för denna antirynkkräm är att den passar alla hudtyper. Det är en rik kräm, men den fungerar även på fet hy.

ESTÉE LAUDER REVITALIZING SUPREME PLUS

Estée Lauder Revitalizing Supreme Plus

Resultatet av denna kräm är fantastiskt. Efter bara en dags användande känns huden frisk och berikad. Den rika och silkeslena konsistensen för att huden upplevs som fylligare och fastare. Direkt efter applicering får huden även en ökad lyster och en utslätande effekt. Den fylliga och plumpade känslan håller i sig under hela dagen. Efter en månads användning känns huden definitivt fastare och slätare med mer elasticitet och färre fina linjer. Det bästa med denna kräm är att den är återfuktande och ger så mycket lyster. Den är perfekt lämpad för mogen och fuktfattig hud, men kan som sagt användas av alla hudtyper. Ett ytterligare plus är att den går att använda både som dagkräm och nattkräm. De finns i tre storlekar: 30, 50 respektive 75 milliliter.

L’ORÉAL PARISAGE PERFECT INTENSE NUTRITION DAYCREME – VINNARE BUDGET

Age Perfect Intense Nutrition Daycreme från Loréal Paris är en prisvärd antirynkkräm för mogen hud. Den är särskilt framtagen för kvinnor över 50 år, men den passar även på yngre personer som vill motverka rynkor och ålderstecken. Den passar torr hud som saknar spänst och lyster. Vid 60-årsålder minskar hudens egen reserv av näringsämnen och därför är det många som tappar lystern och huden börjar kännas slapp. Age Perfect Intense Nutrition är en kräm som är skräddarsydd för just dessa problem som uppstår med mogen hud. Krämen innehåller många aktiva ingredienser som arbetar mot rynkor, bland annat peptider. Krämen innehåller även många naturliga ingredienser som Manukahonung från Nya Zeeland, oljor och växtextrakt. Manukahonung är känt för dess vårdande egenskaper, näringsämnen och mineraler som hjälper till att reparera hudbarriären.

L’ORÉAL PARISAGE PERFECT INTENSE NUTRITION DAYCREME

L'Oréal Parisage Perfect Intense Nutrition Daycreme

Resultatet av denna kräm är riktigt bra! Vid den första appliceringen känns denna kräm vårdande. Den luktar otroligt gott och konsistensen är en klassisk hudkräm. Trots dess relativt låga pris känns den lyxig och vårdande. Det är en dagkräm, men den går lika bra att använda både morgon och kväll tack vare dess rika konsistens. Denna passar alla hudtyper, men framför allt mogen torr hud. Efter flera veckors applicerar har huden en ny spänst och även en viss lyster. Krämen känns mycket vårdande vilket är ett stort plus. Det enda negativa med denna kräm är att den inte innehåller något solskydd, vilket är ganska konstigt eftersom den är särskilt anpassad för mogen och skadad hud. Så glöm inte att applicera solkräm efter denna om du använder den som dagkräm.

MARIA ÅKERBERG FACE LOTION SUPPLEMENT

Face Lotion Supplement från det svenska märket Maria Åkerberg är en lyxig och antirynkkräm med naturliga ingredienser. Denna kräm innehåller bland annat granatäpple, jojobaolja, morotsfröolja, neroliolja och peptider. Granatäpple är en mycket spännande ingrediens som minskar rynkor och förbättrar hudens elasticitet. De olika oljorna hjälper till att återfukta huden och balansera fuktbalansen.

MARIA ÅKERBERG FACE LOTION SUPPLEMENT

Maria Åkerberg Face Lotion Supplement

Denna kräm arbetar effektivt för att minska rynkors djup och längd. Den luftar väldigt gott och har en silkeslen konsistens. Du kan inte räkna med en omedelbar effekt, men efter flera veckors användande är huden klarare, mer spänstig och har mer lyster. Den passar mogen, torr och matt hud. Krämen är perfekt för personer som utöver rynkorna även vill motverka stora porer och grov hudstruktur. Den passar inte känslig eller fet hud eftersom den är aktiverande.

ELEMIS PRO-COLLAGEN MARINE CREAM

Pro-Collagen Marine Cream är en anti age-verkande dagkräm som återfuktar huden genom att binda vatten. Krämen innehåller marina växtextrakt som innehåller pro-kollagen. Dessa arbetar aktivt för att släta ut hudstrukturen och reducera och motverka fina linjer och rynkor. Denna antirynkkräm är den som påstås lukta allra godast av dem vi granskade. Doften är mild, men väldigt god.

ELEMIS PRO-COLLAGEN MARINE CREAM

Elemis Pro-Collagen Marine Cream

Förmodligen är det ros – och mimosaextrakten som ger denna goda doft. Dessa ingredienser skyddar även mot fria radikaler vilket är ett stort plus. Krämen ska användas varje morgon och kan även appliceras på hals och dekolletaget. Redan efter en applicering känns huden plumpad och återfuktad och efter flera veckors användning känns huden väldigt frisk. Det enda negativa med denna kräm är att den inte känns särskilt dryg vilket gör det svårt att motivera det höga priset.

VICHY LIFTACTIV SUPREME DAGCREME

VICHY är ett riktigt bra budgetmärke. Vi granskade deras Liftactiv Supreme dagcreme som är särskilt avsedd för torr hud. Detta var den billigaste krämen i sammanställningen och med hänsyn till detta är det en väldigt bra kräm. Den minskar rynkor och trötthetstecken både på kort och lång sikt.

VICHY LIFTACTIV SUPREME DAGCREME

Vichy Liftactiv Supreme Dagcreme

Denna kräm gav ett fint resultat efter en användning, men den gjorde dock ingen större skillnad efter flera veckors användning. Den är dock väldigt härligt och vårdande med ingredienser som sheasmör och olika oljor. Den känns mer som en skonsam fuktkräm än en antirynkkräm. Den luktar som en klassisk kräm och passar perfekt för dagligt användande. En bra budgetkräm med andra ord, men om du vill ha stor effekt bör du välja en annan med fler aktiva ingredienser.

ELIZABETH ARDEN FLAWLESS FUTUREMOISTURE CREAM SPF30

Flawless FutureMoisture Cream SPF30 från Elizabeth Arden är en bubblare i mellanklassen. Denna härliga kräm är framför allt bra för personer som vill ha en rynkkräm som även jobbar aktivt för att minska pigmenteringar. Krämen har en uppljusande effekt som minskar missfärgningar i huden. Vid första appliceringen sjunker krämen smidigt in i huden och ger en slätande effekt.

ELIZABETH ARDEN FLAWLESS FUTURE MOISTURE CREAM SPF30

Elizabeth Arden Flawless Future Moisture Cream SPF30

Efter flera veckors användnings syns de dock knappt någon skillnad på pigmenteringarna, men det tar nog längre tid. Krämen har dock en mjuk konsistens och ger huden lyster och fasthet. Den innehåller hög solskyddsfaktor vilket är ett stort plus, särskilt eftersom den ska jobba aktivt mot pigmenteringar. Den passar alla hudtyper och ska appliceras på morgonen. Det är en bra kräm, men för att se resultatet bör den nog användas under längre tid.

Om Antirynkkräm

Mest sålda antirynkkrämerna och anti age-produkterna i Sverige

Sveriges största hudvårdsmärke för anti-rynkkrämer är L’Oréal Paris. Dom har världens mest sålda Micellar, Serum och sheet-masks. Mest sålda antirynkkrämen i sverige är L’Oréal-ägda Revitalift classic och Age perfect classic. Nivea är det största hudvårdsmärket i Sverige och säljer även cremer inom kategorin anti age. Nivea är störst inom lotion, duschcreme och deoderanter.

Mest sålda antirynkkräm hos Kicks och Åhléns

De mest sålda varumärken inom antirynk och anti age-cremerna hos de större återförsäljarna för hudkrämer är L’Oréal Paris, Lumene, Emma S och Nivea.

Mest sålda antirynk- och anti age-krämerna i dagligvaruhandeln så som matbutiker

Även här är det Loreal Paris, Lumene, Emma S och Nivea som säljer bäst.

Vilka olika typer av produkter finns det?

Micellar, vilket är ett antirynk- och anti age-vatten, tas vid rengöring av huden. Serum, vilket är ett högkoncentrerat återfuktande medel utgör ett komplement till din hudvårdsrutin. Dagkräm, nattkräm och ögonkräm är precis vad det låter som, creme att ha på vid dygnets olika timmar likväl som på ansiktets olika platser. Aktiva ingredienser och ämnen i anti age och antirynk-krämer skiljer sig mellan olika märken. Trendkänslighet och trender präglar hudvården, konsumentbeteenden likväl som forskningen. Vitamin-C i anti age och antirynkkrämer är den senaste trenden, varför många hudvårdsmärken väljer att basera sin kräm på just denna aktiva ingrediens.

Kända varumärken inom Antirynk-krämer

L’Oréal Paris, Nivea, Men Expert Lumene, Emma S och Garnier Anti-age är de största varumärken inom antirynkkrämer i Sverige.

Vad kännetecknar Antirynkkrämer och anti age-produkter från olika varumärken?

L’Oréals produkter inom kategorin anti age kännetecknas av att det är det vetenskapliga alternativet då hudläkare och experter validerar produkterna. Garnier kännetecknas av att nästan alla produkter är veganska och är grymhetsfria, med få eller inga djurtester och med ett litet klimatavtryck genom produktion och logistikkedjan.

Om testvinnande Antirynkkräm

Naturlig skönhet är vackert, men få personer vill se trötta och glåmiga ut. De flesta antirynkprodukter arbetar för att öka lystern, balansera huden och göra huden friskare. Det ger ett piggare och yngre utseende vilket är det som många eftersträvar. I denna testguide kan du läsa mer om de bästa antirynkkrämerna på marknaden. Efter många timmars researcharbete har vi listat flera stycken antirynkkrämer i olika prisklasser. Förutom olika prisklasser kan du även läsa mer om konsistens, doft, resultat, ingredienser samt andra intressanta fakta om respektive kräm. Vinnaren och bäst i test var Revitalift filler samt Age Perfect Golden Age. Utöver detta så var vinnarna Estée Lauder Revitalizing Supreme Plus i premiumkategorin, Filorga Time Filler Absolute Wrinkles Correction Cream i mellankategorin och L’Oréal ParisAge Perfect Intense Nutrition Daycreme i budgetkategorin.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST

LIKNANDE TESTGUIDER

Ansiktskräm, Ansiktsrengöring, Anti age-kräm, Nagelolja, Nagelstärkare, Ögonfransserum, Solkräm