ANSIKTSKRÄM

BÄSTA ANSIKTSKRÄM

Den viktigaste beståndsdelen av varje persons hudvårdsrutin är en riktigt bra ansiktskräm. Det spelar ingen roll om du är är gammal eller ung – alla behöver en effektiv kräm som är speciellt anpassad efter deras hudtyp och individuella behov. Det finns dock en uppsjö av ansiktskrämer som ska verka med mirakel på marknaden idag så hur skall du egentligen veta vilken du skall välja? Vilka krämer är värda att införskaffa? Och är de dyraste krämerna alltid bäst?

Clinique Superdefense SPF 20

Vi har granskat olika köpguider och tester och bedömt sju populära krämer från olika märken för att se vilken som är allra bäst och koras som vår testvinnare. I testgranskningen har vi fokuserat på krämer för normal hy som är vanliga fuktgivande krämer och vi har hittat vår favorit som vi vet användare älskar att använda.

THE ORDINARY MOISTURIZING FACTORS HA

Ingen testsammanställning är komplett utan produkter från The Ordinary som är ett av de mest sålda märkena i världen. Deras produkter är väldigt prisvärda och kostar ofta under 100 kronor. Ansiktskrämen Mosturizing Factors HA är inget undantag när det kommer till popularitet och ett bra användaromdöme. Krämen har återfuktande egenskaper tack vare de naturligt fuktgivande faktorerna som består av fettsyror, aminosyror, ceramide med mera för att uppnå en hög nivå av fukt till huden. En ingrediens i krämen är hyaluronsyra som hjälper till med att binda fukten vid huden och ger huden ett fylligare intryck. Många användare uppskattar att krämen absorberas snabbt av huden och lämnar en len känsla efteråt. Det gör att Moisturizing Factors tar sig väldigt högt upp på vår lista över ansiktskrämer.

THE ORDINARY MOISTURIZING FACTORS HA

The Ordinary Moisturizing Factors HA

KOLLA PRISET HOS

Det som drar ner Mosturizing Factors i vår testguide är att det är rekommenderat att komplettera med andra produkter från The Ordinary för att få en god hudrutin. Med ett extra serum, solskydd och olja hamnar priserna upp mot lyxsegmentets produkter som ofta är multiverksamma. Och då är det inte längre lika prisvärt. Fördelen med ett sånt system är att det går att välja den exakta kombination av produkter som är bra för din egen hud. Det är helt enkelt en smaksak för många att välja bland att köpa en produkt som funkar brett eller flera riktade produkter som med The Ordinary. Men med ett pris som slår de flesta andra ansiktskrämer tar Mosturizing Factors från The Ordinary en andraplats i vår testsammanställning om vilken ansiktskräm som är bäst 2020.

LUMENE LÄHDE

Denna kräm från Lumene tar en självklar plats på listan med en fin kombination av mycket produkt för pengarna och nordisk hudvård. Med en formula som är speciellt anpassad för nordisk hud ger krämen en maximal återfuktning och lämnar huden med en känsla av spänst. Återfuktning fortsätter i 24 timmar efter appliceringen och ger huden fukt på djupet.

LUMENE LÄHDE

Lumene Lähde

Nordiskt källvatten i kombination med björksav är ingredienserna som gör att huden återfår sin lyster och ser frisk och fräsch ut. Förpackningen är på 50 milliliter och krämen är tillverkad i Finland. Många användare upplever att deras trötta vinterhud fick en dramatisk skillnad i återfuktning och kan rekommendera krämen.

EGYPTIAN MAGIC ALL PURPOSE SKIN CREAM

En av våra favoritprodukter är krämen Egyptian Magic som går att köpa från Jordklok.se. Det är en kräm som har många användningsområden och som bara innehåller naturliga ämnen. Krämen är otroligt prisvärd och dryg, användare uppger att den räcker upp till ett år trots användning varje dag.

EGYPTIAN MAGIC ALL PURPOSE SKIN CREAM

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream

För den som uppskattar helt naturlig hudvård med innehållsämnen som olivolja, bivax och propolis är det lätt att förstå att krämen lockar många som söker krämer utan kemikalier och konserveringsmedel. Krämen uppges fungera lika bra som ansiktskräm, hårmask, kropps lotion och på torra läppar. Eftersom vår testgranskning är fokuserat på ansiktskrämer hamnar inte denna kräm i toppen men helt klart att den ska finns med som rekommenderade produkter.

EVOLVE DAILY RENEW FACIAL CREAM

En av topplaceringarna i vår genomgång för bästa ansiktskräm 2021 tar den fantastiska krämen Daily Renew från Evolve. En av anledningarna till en hög placering är att krämen delvis är gjord på helt ekologiska ingredienser, 32 % av innehållet är ekologiskt och 99 % av krämens ingredienser är helt naturliga. Krämen finns tillgänglig via Jordklok.se och priset ligger i mellanklassen. Denna kräm passar hudtyperna normal till torr hud och innehåller arganolja, naturliga peptider och hyaluronsyra som binder fukten till huden. Men hjälp av dessa ingredienser får krämen bra återfuktande egenskaper som hjälper spänsten i huden. Något som höjer betyget för krämen är den fina doften av svag vanilj och kokosnöt som är väldig diskret men ändå känns väldigt fräsch samtidigt som dofterna är hypoallergena.

EVOLVE DAILY RENEW FACIAL CREAM

Evolve Daily Renew Facial Cream

För den som gillar småskalig produktion för sina krämer är denna kräm bra. Allt är handgjort och paketerat i England. En extra bonus är att förpackningen är gjord av 75 % återvunnen plast så för den som vill göra ett klimatsmart val är denna krämen bra. Krämen är ganska fet och många användare ger omdömet att det krävs väldigt lite av produkten för användning och på sätt är den väldigt dryg och extra prisvärd. Lukten kan vara stark från början så för de med känslig hud är inte den här krämen den bästa och det är en av anledningarna till varför krämen inte har plats nummer ett.

CLINIQUE SUPERDEFENSE SPF 20

En ansiktskräms främsta uppgift är att ge fukt till hudens yttersta lager, många av ingredienserna i ansiktskrämer är aktiva och verkar under hudens barriär. Clinique har många riktigt bra ansiktskrämer som är prisvärda jämfört med andra krämer i lyxsegmentet. Vår favorit är Clinique Superdefense SPF 20 från Lyko.se som inte bara har ett komplett system för att återfukta huden utan även har ett inbyggt SPF-skydd, som skyddar från solskador på huden. Just skydd mot UVA och UVB-strålar är något som är väldigt viktigt för att hålla huden ung och fräsch och det är smart att kunna ha det i en och samma produkt för att slippa att köpa extra solskydd. Prisvärdheten i den här formen av 2 produkter i 1 är en starkt bidragande orsak till Superdefense SPF 20´s höga resultat.

CLINIQUE SUPERDEFENSE SPF 20

Clinique Superdefense SPF 20

KOLLA PRISET HOS

Superdefense SPF 20 från Clinique är en svalkande dagkräm och förpackningen innehåller 75 milliliter. Många av användarna av denna krämen uppskattar att storleken är under 100 milliliter så att det är lätt att ta med den i handbagaget på flyget. Krämen är en del i Cliniques tre stegs system för bättre hudvård och det är enkelt att matcha krämen med rätt rengöring och serum från samma märke. Konsistensen på krämen är lätt och den sjunker snabbt in i huden och lämnar inget kladdigt lager och det är en egenskap som gör att den här krämen är älskad av så många. Vår testvinnare är prisvärd i lyxsegmentet, två produkter i en och samma som ger en återfuktning och solskydd utan att upplevas som kladdig.

SENSITIVE DAY CREAM EMMA S.

Från svenska märket Emma S. kommer dagkrämen Sensitive Day Cream som är till för känslig hud men fungerar utmärkt även för normal hudtyp. Prisnivån är i mellansegmentet och förpackningen innehåller 50 milliliter. Användare uppger att krämen absorberas snabbt och ger huden en sammetslen känsla efter applicering samt lämnar huden fri från kladd.

SENSITIVE DAY CREAM EMMA S.

Sensitive Day Cream Emma S

Det är en helt parfymfri produkt som är tillverkad i Sverige. Den passar utmärkt för den som letar efter en snäll dagkräm utan parfym som även passar den känsligare huden som många upplever att de får under vinterhalvåret. För att vara i mellansegmentet och bara innehåller 50 milliliter är krämen lite dyr och hade placerat sig högre om antingen förpackningen var lite större eller om priset var lite lägre.

PIXI RETINOL JASMINE LOTION

Pixi är en av alla skönhetsbloggare och influensers favoritmärke och Jasmine Lotion med retinol är en produkt många rekommenderar. Men med ett högt pris för en liten förpackning, har Pixi svårt att slå sig in i toppen. Ansiktskrämen är väldigt lätt och tunn vilket är en härlig känsla när det är varmare väder.

PIXI RETINOL JASMINE LOTION

Pixi Retinol Jasmine Lotion

På vinterhud kan denna kräm upplevas som lite för lätt och tunn. Krämen innehåller retinol som har en återfuktande och föryngrande effekt på huden. Ingredienserna i krämen är jasmin, björnbär, peptider och retinol och förutom återfuktning och föryngring har krämen en lugnande effekt. Trots höga förväntningar på Pixis Retinol Jasmine Lotion och på sommaren är det här en perfekt ansiktskräm som passar de flesta hudtyper.

TESTVINNARE

Vinnaren i vår testgranskning och genomgång av flera produkter är Clinique Superdefense SPF 20 som är en fantastisk återfuktande kräm i lyxsegment tätt följt av tvåan från The Ordinary Moisturizing Factors HA som är en kräm i budgetklassen. Båda två är riktigt bra ansiktskrämer men Cliniques är lite vassare. Den stora anledningen till varför Superdefense kom på högst plats är att krämen även innehåller ett solskydd så det är två produkter i en. Eftersom UVA och UVB-skydd är väldigt viktigt så värderar vi den egenskapen högt. Användare älskar krämen och den lämnar huden helt utan något kladd efter appliceringen. En testvinnare helt enkelt. För den som söker en billigare ansiktskräm är Moisturizing Factors en helt klart god tvåa  och väl värd att prova på.

KÄLLOR