ÅNGMOPP

BÄSTA ÅNGMOPP 2021

Många letar efter produkter som är fria från kemikalier men vill samtidigt att hemmet ska vara fritt från bakterier och damm. Idag är det möjligt att rengöra hemmet effektivt på ett miljövänligt sätt, då med hjälp av en ångmopp. Du behöver inte använda starka rengöringsmedel och den heta vattenångan dödar bakterier vilket innebär att det är ett perfekt alternativ om du har husdjur eller barn.

kollage av ångmoppar

Den passar även utmärkt att använda om det finns personer med allergier i hemmet. Ångan rengör på djupet och du kan smidigt rengöra mattor, linoleumgolv, trägolv och keramik. På den här sidan kommer vi jämföra olika moppar där du använder ånga istället för starka rengöringsmedel och vi inkluderar produkter i olika prisklasser från kända tillverkare. Vår förhoppning är att du finner en produkt som passar just ditt hem och dina behov.

KÄRCHER SC 4 EASY FIX

Kärcher SC 4 Easy Fix har fått mycket bra recensioner och betyg i en rad olika tester och blev utsedd till testvinnare hos Råd & Rön 2020. Tyska Kärcher är ett omtyckt märke när det gäller rengöringsprodukter och de har flera populära ångmoppar i sitt breda sortiment. Kärcher SC4 har något fler funktioner än den mindre Kärcher SC 3 EasyFix. Det innebär att den är lite dyrare, men modellen anses som en av de bästa på marknaden. En ångmopp ska givetvis inte användas av barn men för att vara säker på att ingen olycka sker är modellen utrustad med ett barnlås på ånghandtaget. Ångmoppen rengör vid mycket höga temperaturer så det är viktigt med säkerheten. Den har en tvådelad tank, en separat kanna för 0,5 liter samt en extra tank som rymmer 0,8 liter, vilket rengör 100 kvadratmeter.

Kärcher SC 4 Easy Fix

KOLLA PRISET HOS

Den rymliga vattentanken innebär att du kan rengöra en större yta men om du behöver fylla på tanken kan du även göra det under arbetets gång. Uppvärmningstiden på fyra minuter är något längre jämfört med många andra modeller på marknaden. En praktisk funktion är att du kan smidigt anpassa ångtrycket till olika typer av smuts och fläckar. Det är även bra att kunna anpassa trycket till olika ytor då en del ytor och material är mer känsliga för ånga än andra. Ångmoppen kommer med ett munstycke för golvrengöring och olika borstar designade för olika typer av rengöringsuppgifter. Dess ångslang på två meter innebär att du har en relativt lång räckvidd. Den är något tung med en vikt på 4,1 kg, men den är ändå vår favorit i testet och därmed testvinnare.

KÄRCHER SC3 EASYFIX PREMIUM

Kärcher SC3 EasyFix rengör precis som den dyrare modellen ,S4, alla typer av hårda ytor. Rengöringen sker utan att du behöver använda kemikalier och 99,9 % av alla vanliga bakterier i hemmet dödas. Du kan rengöra utan att behöva göra avbrott eftersom den har en kontinuerligt påfyllningsbar vattentank som rymmer 1,1 liter. Det är en kraftfull men samtidigt lätt modell med en vikt på 3,1 kg. Ångan värms snabbt upp på enbart 30 sekunder. Ångmoppen kommer med flera praktiska tillbehör som golvmunstycken rundborste och handmunstycket. Du rengör smidigt utan att behöva skrubba kakel, spishällar, små springor och kakelfogar. Golvmunstycket har lameller på undersidan så att ångan stannar kvar länge på golvet, vilket resulterar i en utmärkt rengöring. Golvmunstycket är platt och flexibelt vilket hjälper dig att rengöra under möbler.

Kärcher SC3 EasyFix Premium

KOLLA PRISET HOS

Det är smidigt att byta golvduk utan att behöva komma i kontakt med smutsen, du trampar på golvdukens fotflik och drar sedan golvmunstycket uppåt. Kärcher SC 3 EasyFix har fått flera fina omdömen och dess snabbhet och effektivitet är bland de fördelar som uppmärksammats. Du kan rengöra mattor med ångmoppen såväl som stoppade möbler. Ångtvätten kommer med många olika tillbehör och kan användas för en rad olika ändamål, du kan betrakta modellen som ett utmärkt rengöringsverktyg snarare än bara en golvmopp. Den kommer dessutom med en avkalkningspatron så att vattnet som du använder avkalkas automatiskt. Tack vare den smarta avkalkningspatronen fungerar ångtvätten bra även med vatten som har naturligt hög kalkhalt. En hög kalkhalt i vattnet kan annars innebära att ångtvätten fastnar och stannar upp.

MORPHY RICHARDS SUPERSTEAM PRO STEAM CLEANER

Morphy Richards ångmopp kommer med olika funktioner och tack vare det handhållna läget kan du använda den både på golv och andra ytor. Moppen hjälper dig att utan kemikalier rengöra mattor, trägolv och klinkers såväl som textilier och stoppade möbler. Ångmoppen fungerar utmärkt för att rengöra olika arbetsytor i köket och rengöring av kakelplattor i kök och badrum. Den har två tankar som tillsammans rymmer 600 ml. Huvud tanken rymmer upp till 400 ml och den handhållna delen 200 ml, vilket innebär att den är lättare att hålla än många andra handhållna modeller. Vattentanken fylls kontinuerligt upp så du behöver inte stanna upp och vänta på att ånga ska bildas. Den snabba uppvärmningen på 30 sekunder gör att ångan håller en jämn nivå, vilket innebär att det går snabbt och smidigt att rengöra ditt hem.

Morphy Richards Supersteam Pro Steam Cleaner

Du kan välja handhållet eller golvmoppsläge och du kan kontrollera mängden ånga via en ångkontrollratt, välj en mängd upp till 30 g / min. Morphy Richards kommer med flera användbara tillbehör, exempelvis skurtrasor, en mattglidare som användas för att rengöra mattor och ett fäste kan kan användas när du putsar fönster. Det är en effektiv ångmopp som inte bara är gjord för rengöring av golv utan den består av en rad olika städredskap. Eftersom det är en handhållen modell är det en nätt maskin som även är smal. Den väger 3,5 kg vilket är en relativt normal vikt, den kan efter en stund dock kännas lite tung att hålla när du städar. Ångtvätten står upprätt av sig själv vilket innebär att den är lätt att förvara i en städskåp.

ARIETE X-VAPOR 4146

Om du letar efter en prisvärd mopp passar danska Ariete X-Vapor 4146. Det är en kraftfull ångmopp som har en pistolkonstruktion med tre hjul där bakhjulen är större. Slangen är 2 meter och sladden är 4 meter, lite kort jämförelsevis med flera andra märken på marknaden. Behållaren är stor på sina 1,2 liter, dock är uppvärmningstiden lång.

Ariete X-Vapor 4146

Den har hög kraft och kan värma upp ånga till hela 145 grader och den ångar under tryck på hela 3,8 bar. Behållaren är gjord av rostfritt stål så en nackdel är att beläggningar kan uppstå. Ett stort antal olika munstycken följer med, något som innebär att ångmoppen kan användas för att rengöra en rad olika ytor. Långa munstycken hjälper dig att städa på platser som är svåra att komma åt medan en detaljborste hjälper dig att rengöra kakel.

Ariete Steam Mop 4164

Ariete Steam Mop 4164 är en lätt upprätt modell som endast väger 1,9 kg. Den är ett utmärkt val om du letar efter en handhållen modell som inte känns tung att hålla när du städar. Ångmoppen har en tank som kan fyllas på direkt från vattenkranen och som rymmer 0,35 liter. Tanken räcker för rengöring i 18 minuter, vilket är relativt lång tid jämfört med andra modeller.

Ariete Steam Mop 4164

Det speciella med denna modell är de många olika tillbehören som ger moppen en rad ytterligare funktioner jämfört med flera andra moppar på marknaden. Flera av tillbehören möjliggör en mer detaljerad och grundlig rengöring. Tillbehör som medföljer är bland annat ett fäste för rengöring av mattor och en borste för borttagning av envisa smutsfläckar. Med hjälp av ett speciellt munstycke kan du smidigt nå och enkelt rengöra även svåråtkomliga områden.

SHARK S6001EU

Shark S6001EU Klik n’ Flip ångtvätt hjälper dig att ta bort ingrodd smuts. Den smarta Klik n’ Flip-teknologin gör att du får en dubbelt så stor yta som du kan rengöra med. Sladden till ångmoppen är relativt lång, åtta meter, vilket innebär att du smidigt kan rengöra större ytor. Dirt Grip-disktrasorna är dubbelsidiga så att du enkelt kan vända trasan när den är smutsig och rengöra ditt hem med en ren trasa.

Shark S6001EU

Trasan lossas med ett knapptryck och den är tvättbar. Swivel-styrning gör det enkelt att navigera runt möbler i ditt hem. Uppvärmd koncentrerad ånga aktiveras när du vänder på mopphuvudet och ångmoppens Sharks Steam Blast-teknologi hjälper dig att kontrollera hur mycket ånga du använder. Vattenbehållaren är relativt liten 380 ml, vilket räcker till 15 minuters städning.

BISSELL POWERFRESH SLIM STEAM

Bissell PowerFresh Slim Steam kan användas både som en upprätt ångmopp som rengör dina golv och som en ytrengörare med lång räckvidd. Moppen kan användas på alla typer av hårda golv som trä, keramik, linoleum och granit. En ångutlösare hjälper dig att kontrollera mängden ånga som utlöses, vilket är perfekt när du rengör olika typer av material eller vill få bort olika sorters fläckar och smuts.

Bissell PowerFresh Slim Steam

Det här är en praktisk 3-i-1 ångmopp som kommer med en användbar verktygssats så att du kan bära med dig olika verktyg när du städar. Det är en enkel mopp att manövrera och du kan nå in i snäva och trånga utrymmen som längs golvlister och kanter. Tankens kapacitet är 0,35 l och den kommer med en sladd på 7,6 m. Ångan värms snabbt upp, det tar bara 30 sekunder.

MER OM ÅNGMOPPAR OCH VÅR TESTVINNARE

I vårt test av ångmoppar har vi jämfört moppar som passar för en rad olika rengöringsområden från rengöring av mattor och stoppad klädsel till kakel i badrum. Vinnaren är Kärcher SC 4 Easy Fix som har en tvådelad tank, vilket innebär lång rengöringstid. Den rengör vid en hög temperatur och för att vara säker att ingen olycka sker har den ett barnlås på handtaget. Kärcher SC3 är en mindre och därmed lite billigare modell som är ett bra alternativ. Den här modellen kommer med en rad olika tillbehör och har en avkalkningspatron, vilket innebär att den passar om vattnet där du bor har en naturligt hög kalkhalt. Bästa budgetalternativ är Ariete X-Vapor 4146 som är en mycket kraftfull och effektiv ångmopp, en nackdel är dock den långa uppvärmningstid.

I och med att du hittat till vårt test av ångmoppar tror vi även att vårt test av fönstertvättar kan intressera dig.