ALKOHOLMÄTARE

BÄSTA ALKOHOLMÄTARE

Har du blivit erbjudanden en välkomstdrink på festen som du körde till? Ibland kan det vara svårt att säga nej, speciellt när värdarna propsar på att alkoholen kommer vara ute ur blodet när det är dags att åka hem. Då kan det vara en god idé att ha en alkoholmätare nära till hands.

Kollage av alkoholmätare

Med en alkoholmätare har du möjlighet att kontrollera hur promillehalten ser ut innan du sätter dig bakom ratten och du är på så vis en tryggare trafikant mot dig själv och mot andra. I vår sammanställning av tester kommer du att få läsa om sju riktigt bra alkoholmätare i olika prisklasser och med olika funktioner. Det alla har gemensamt är att de är framtagna för att ge en så korrekt mätning som möjligt.

DRÄGER 4000 ALKOMÄTARE – TESTVINNARE

Med Dräger 4000 får du en alkoholmätare som håller en mycket hög standard och som är enkel och bekväm att använda sig av. Det här är en professionell alkoholmätare som inte bara är godkänd enligt EN15964, utan som även är tillverkad med hjälp av elektrokemisk bränslecellsteknik. Det betyder att du kan vara säker på att få en produkt som levererar varje gång och som ger dig ett mätresultat som du kan lita på. När du ska välja en alkoholmätare är det naturligtvis viktigt att du kan vara säker på att resultatet som visas är korrekt och med Dräger 4000 kan du också det. Då Dräger 4000 kan användas för professionellt bruk kan produkten med fördel användas på arbetet/företaget såväl som för privat bruk när du vill sätta säkerheten först.

DRÄGER 4000 ALKOMÄTARE

Dräger 3820 Alkomätare

Vad är det då som gör att Dräger 4000 är så enkel att använda sig av? Till att börja med har alkoholmätaren utrustats med en tydlig och stor display där du kommer att se resultatet av din mätning. Displayen har även en funktion som gör det möjligt att spara de senaste tio mätningarna som har gjorts, för att du lättare ska hålla koll på hur halten stiger eller sjunker. Dräger 4000 har ett inbyggt batteri och endast en fulladdning räcker till hela 1 500 mätningar. Det här är en produkt i en lite högre prisklass, men som är så pass bra att den till och med rekommenderats av Motorförarnas helnykterhetsförbund. I samband med beställning medföljer en tygpåse för en enklare och mer hygienisk förvaring, samt tre återanvändbara munstycken.

DIGNITA AM 8000 ALKOMÄTARE

Som sista alkoholmätare i vår bäst i test hittar du ingen mindre än Dignita AM 8000 Alkomätare, men att den hamnat sist betyder inte att den är sämre eller av lägre kvalitet. Dignita AM 8000 är en mycket bra och högkvalitativ alkoholmätare som inte bara visar en mycket god noggrannhet, utan som även ger instruktioner och vägledning på den upplysta displayen.

DIGNITA AM 8000 ALKOMÄTARE

Dignita AM 8000 Alkomätare

Dignita AM 8000 Alkomätare uppfyller alla de krav som EN16280:2012 sätter för säkra och trygga alkoholmätare som levererar. Med hjälp av den inbyggda kalibreringsfunktionen behöver du heller inte memorera någon tid eller datum. Mätaren kommer själv att informera dig när det är dags att kalibrera. Kalibrering är ett steg som du inte bör glömma bort eller avstå, eftersom det är avgörande för hur tillförlitlig och pålitlig din mätare kommer vara.

ALCOSENSE EXCEL ALKOMÄTARE

Att ha en bra och högkvalitativ alkoholmätare är naturligtvis av högsta vikt. Som tvåa i vår sammanställning av tester för bästa alkoholmätaren kommer därför ingen mindre än Alcosense Excel Alkoholmätare som är rekommenderad av MHF. Denna professionella och tydliga mätare gör det möjligt för dig att säkerställa promillehalten av alkohol i blodet, samtidigt som den stora skärmen ger dig ett tillförlitligt resultat. Displayen som tillverkaren valt att använda sig av är hela 1,8 tum och skiftar i färg beroende på resultatet av mätningen. Den som vill kan dessutom gå tillbaka i tiden och titta på hur mätningarna såg ut innan. Som mest kan du se 24 stycken mätningar för att på så vis jämföra resultatet eller kontrollera en eventuell stigning eller sänkning av promillehalten. Alcosense Excel Alkomätare använder sig av en bränslecellsmätning.

ALCOSENSE EXCEL ALKOMÄTARE

Alcosense Excel Alkomätare

Alcosense Excel Alkomätare är både driftsäker och pålitlig och fungerar lika bra för privatpersonen som företaget. För att sätta säkerheten i första rummet har produkten utrustats med en funktion som gör att mätresultatet kompenserar uppåt istället för nedåt. På så sätt kan du vara säker på att mätaren aldrig visar ett resultat som är lägre än vad det egentligen är. Räkna med en kompensering på + 0,15 ‰ vid 0,00 ‰. Eftersom reglerna och lagarna för den lägsta promillehalten kan variera kraftigt beroende på vilken region eller vilket land du befinner dig i kan du enkelt justera detta. På Alcosense Excel Alkomätare finns det nämligen 40 stycken redan förinställda värden som du kan använda dig av, så slipper du räkna ut och göra inställningar på egen hand.

SENCOR ALKOHOLMÄTARE

SENCOR Alkoholmätare är ett utmärkt alternativ för alla som söker en alkoholmätare i den lägre prisklassen. Här får du en mätare som visar hur mycket alkohol du har i blodet, samtidigt som inte behöver oroa dig för ett alldeles för högt pris. Mätområdet för SENCOR Alkoholmätare ligger på 0,1-1,5 ‰ och med en effekt på 3 x 1,5V AAA.

SENCOR ALKOHOLMÄTARE

SENCOR Alkoholmätare

Den upplysta displayen gör det enkelt för dig att snabbt se vilket resultat du har fått, även om du mäter alkoholhalten när det är mörkt ute. I samband med beställning får du med tre stycken blåsrör som har ett mått på 43x105x23 mm. Starta upp mätaren, blås i röret och invänta pipet som signalerar att mätningen är slutförd. SENCOR Alkoholmätare är smidig och den är dessutom självrengörande.

ALCO ENGÅNGS-ALKOTEST

Behöver du bara en alkoholmätare vid enstaka tillfällen? Då kan det vara onödigt för dig att lägga stora pengar på en återbrukbar mätare, när det finns engångsalternativ på marknaden. Alco Engångs-alkotest är en produkt som är rekommenderad som tillförlitlig och pålitlig av MHF och där man använder sig av en kemisk mätning för att få fram resultatet.

ALCO ENGÅNGS-ALKOTEST

Alco Engångs-alkotest

Du andas bara i alkoholtestet på vanligt vis och inväntar därefter en färgförändring. Om testet får en gul färg indikerar det att alkoholhalten ligger under 0,2 ‰, medan grön färg betyder att halten ligger över 0,2 ‰. Trots att Alco Engångs-alkotest är väldigt bra så fungerar den enbart vid ett tillfälle, därefter måste den kastas. Du bör även undvika att förvara testet i starkt eller direkt solljus och temperaturen får inte överstiga 60 grader.

ALKOMÄTARE GREENWON DISPLAY

Märker du att du ofta är i behov av att säkerställa promillehalten i ditt blod? Då kan Alkoholmätare Greenwon Display vara ett bra och prisvänligt alternativ. Alkomätare Greenwon Display ger dig inte bara en mätning som är noggrann och precis, utan som även är snabb och tillförlitlig. Den snygga och enkla designen gör att alkoholmätaren kan användas på företaget såväl som för privat bruk.

ALKOMÄTARE GREENWON DISPLAY

ALKOMÄTARE GREENWON DISPLAY

Den är dessutom mycket lätt att bära med sig, tack vare den nätta vikten på 55 gram. Här krävs det bara en längre utandning och en väntan på några sekunder innan alkoholmätaren informerar resultatet. Displayen lyses då upp och mätaren ger ifrån sig en signal. I samband med beställning får du med en tydlig manual och fem stycken andningsmunstycken för en mer hygienisk användning.

ALCOSYSTEMS IBAC ALKOMÄTARE GENERATION 2

Alcosystems IBAC alkomätare generation 2 är en alkoholmätare som skiljer sig från mängden. Istället för de klassiska funktionerna har man här valt att utrusta alkoholmätaren med en modern bluetooth-funktion. Med hela 100 mätningar på bara en laddning kan du enkelt säkerställa att du har en bra och laglig promillehalt innan du ska sätta dig bakom ratten. Alcosystems IBAC alkomätare generation 2 fungerar som så att du kopplar upp alkoholmätaren till din mobiltelefon och till en nedladdningsbar applikation. När alkoholmätaren är ansluten kan du i appen se resultatet med en mycket hög noggrannhet och tillförlitlighet. Här kan du inte bara se hur hög promillen är, utan du kan också få en ungefärligt uppskattad tid när alkoholen är ute ur blodet. Ta dock alltid en ny mätning när den uppskattade tiden uppnåtts.

ALCOSYSTEMS IBAC ALKOMÄTARE GENERATION 2

Alcosystems IBAC alkomätare generation 2

Med tillförlitliga värden på ± 0,02 mg/L upp till 0,20 mg/l och ±10 % över 0,20 mg/l kan du vara säker på att du får en alkoholmätare som lever upp till förväntningarna. Precis som de två ovanstående produkterna i vår bäst i test är även Alcosystems IBAC alkomätare generation 2 godkänd som driftsäker och pålitlig av MHF. Bluetooth-funktionen fungerar lika bra på iOS som på Android, vilket gör alkoholmätaren flexibel att använda sig av. Vid jämna mellanrum kommer du att behöva kalibrera alkoholmätaren för att den ska fortsätta att ge så korrekta värden. Du behöver dock inte själv gissa när detta ska ske, utan kan i lugn och ro invänta det automatiska meddelandet som alkoholmätaren skickar ut när det är dags att kalibrera för en fortsatt säker användning.

MER OM ALKOHOLMÄTARE OCH HUR VI UTSETT VINNAREN

Det finns flera tillfällen när en alkoholmätare kan vara till stor användning. Som vi tidigare nämnde kan det vara i samband med den där välkomstdrinken, men den kan också användas om du vill säkerställa en laglig promillehalt dagen efter en fest. Företagare kan ha stor användning för en alkoholmätare på arbetsplatsen, till exempel för att kontrollera anställda innan de beger sig av i företagsbilarna. Även om vi har tagit fram en mängd högkvalitativa och bra produkter är det Dräger 3820 Alkomätare som blev vår vinnare i denna jämförelse. Alkoholmätaren ger en mycket hög noggrannhet och är dessutom godkänd för professionell standard (EN15964). Visst är den också i den dyrare prisklassen, men när det kommer till säkerhet bör priset inte vara en allt för avgörande faktor.

Vi har inte gjort ett eget test av alkoholmätare. Istället har vi samlat ihop informationen från externa trovärdiga tester. Vi har på detta sätt fått ta del av mycket information att analysera och vi har kunnat utse en bra och värdig vinnare i vår sammanställning av tester.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)