AKTIVITETSARMBAND

BÄSTA AKTIVITETSARMBAND

Här hittar du Testsons stora testsammanställning av aktivitetsarmband. Med ett aktivitetsarmband får du bättre koll på dagliga fysiska aktivitet. Du kan mäta antal steg, puls, distans och i de flesta fall också sömn. Ett utmärkt och motiverande sätt att kunna följa trender i hur du utvecklas fysiskt.

kollage av aktivitetsarmband

I den här jämförande testsammanställningen har vi recenserat aktivitetsarmband från en rad olika tillverkare, inom flera olika prisklasser. På detta sätt hoppas vi kunna erbjuda något för alla budgetar och preferenser.

XIAOMI MI BAND 5

Mi Band 5 är ett prisvärt aktivitetsarmband som bland annat kan mäta dina steg, sömn, puls, distans och kalorier. Dessutom kan du mäta din stressnivå. Förutom de många funktionerna är den också vattentät i upp till 50 meter vilket får ses som en stor fördel. Med Xiaomi Mi Band 5 kan du välja mellan flera olika träningsprogram, bland annat kan du mäta din simning, cykling, löpning, promenad och generell träning. Vad som även utmärker Xiaomi Mi Band 5 är att den har specifika hälsodata för kvinnor, där man exempelvis kan synka den med menscykeln. Det här aktivitetsarmbandet har en stor färgskärm med snygga detaljer kring din aktivitet. Den drivs genom ett laddbart batteri där den kan drivas i 14 dagar på varje laddning. Den laddas sedan genom en USB-kabel som man fäster på baksidan av bandet.

Xiaomi Mi Band 5

Det här aktivitetsarmbandet går även att koppla till telefonen, något som gör att du kan läsa dina SMS och se vem som ringer direkt på armbandet. Genom att koppla ihop aktivitetsarmbandet med din mobil kan du till och med spåra upp den om du inte vet var du lagt den. Många av kunderna som köpt och använt Xiaomi Mi Band 5 är nöjda med produkten. Flera kommenterar kring att den är en riktigt prisvärd produkt och att man får en hög kvalitet för det låga priset. Andra beskriver hur det här aktivitetsarmbandet har en väldigt noggrann mätning av stegen och att batteritiden är bra. Bland klagomålen för Xiaomi Mi Band 5 så beskriver flera hur bruksanvisningen är både rörig och har alldeles för små bokstäver. Någon enstaka användare tycker att aktivitetsarmbandet är obekvämt och sitter dåligt på handen.

VINNARE I ANDRA TESTER

FITBIT CHARGE 4

Fitbit Charge 4 är ett snyggt och vattentåligt aktivitetsarmband, med flera riktigt bra funktioner relaterade till din träning. Först och främst så har den de vanliga egenskaperna för ett aktivitetsarmband. Den registrerar den dina steg, aktiva minuter, sträcka och förbrända kalorier under varje dygn. Men med Fitbit Charge 4 kan man mäta många fler avancerade saker än så. Du kan till exempel mäta din puls och vilopuls dygnet runt vilket ger dig möjligheten att följa pulstrender, relaterat till pulsen kan du även hålla koll på vilken pulszon du befinner dig i. Det kan vara bra om du till exempel vill hålla en nivå där du bränner fett. Andra intressanta funktioner hos Fitbit Charge 4 är att den är vattentålig i upp till 50 meter ner, har en inbyggd GPS, registrerar din sömn och har funktioner för kvinnohälsa såsom att man kan registrera mens och hålla koll på ägglossning.

Fitbit Charge 4

Batteriet i Fitbit Charge 4 räcker i upp till 7 dagar på en laddning. Själva armbandet är tunt och smidigt, i och med att det inte väger mer än 30 gram kommer det inte att störa dig under din aktivitet. En ny uppskattad funktion hos Fitbit Charge 4 är också Fitbit Pay, som gör att man kan blipp-betala med sitt aktivitetsarmband. Än så länge finns ett stort antal svenska banker integrerade, dock inte alla. Överlag är de flesta kunder som köpt och använt sig av Fitbit Charge 4 nöjda. Som positivt beskriver kunder bland annat att Fitbit Charge 4 är lätt, mäter sömnen effektivt och är smidig att betala med. Trots det lite högre priset tycks många kunder anse att det är fullt överkomligt. Bland klagomålen så upplever ett antal kunder att batteritiden är dålig, i synnerhet när man aktiverar GPS-funktionen. Andra tycker att appen är krånglig och att den saknar vissa viktiga funktioner.

GARMIN VIVOSMART 4

Det här aktivitetsarmbandet från Garmin är en produkt inom mellanprisklassen. Det är ett litet och smidigt aktivitetsarmband som enbart väger runt 17 gram. Dess främsta funktioner är att den mäter antalet steg, puls, antal trappor och din sömn. Relaterat till pulsen kan man även jämföra sin fitness-ålder mot riktig ålder för att på detta sätt kunna se träningens hälsoeffekter. Vidare har Garmin Vivosmart 4 en så kallad Pure Ox Sensor, den hjälper till att spåra din syreupptagning både under dagen och natten. Garmin Vivosmart har även funktion för att spåra flertalet olika aktiviteter, aktivitetsarmbandet upptäcker automatiskt om du springer, cyklar, simmar eller promenerar i rask takt.

Garmin Vivosmart 4

Batteritiden för Garmin Vivosmart 4 är 7 dagar, aktivitetsarmbandet laddas sedan med hjälp av en laddkabel. Aktivitetsarmbandet har vidare inbyggd funktion för parkoppling till smartphone, något som gör att du kan ta emot aviseringar från mobilen, läsa SMS och e-post samt ta emot påminnelser på armbandet. Bland kundomdömena som lämnats på nätet för Garmin Vivosmart 4 är det flera som skriver att priset är bra i förhållande till vad man får. Andra tycker att den sitter väldigt bra på handleden, att den har en snygg skärm och att batteritiden är bra. Några missnöjda kunder beskriver exempelvis hur pulsmätaren är missvisande och att stegräknaren inte alltid registrerar steg. Andra tycker att sömnmätaren är otillräcklig och att det inte finns tillräckligt många aktiviteter att spåra.

SAMSUNG GALAXY FIT

Med Samsung Galaxy Fit får man ett aktivitetsarmband inom mellanprisklassen med flertalet smarta funktioner. Med aktivitetsarmbandet mäter du bland annat dina steg, din sömn och din puls, där den registrerar sex olika typer av aktiviteter som du utför automatiskt, exempelvis löpning, cykling, promenad eller rodd. Men med hjälp av Samsungs app kan du skräddarsy upp till 10 fler aktiviteter, utifrån de 90 aktiviteterna som finns att välja bland. I samband med detta kan du även välja en favoritaktivitet som du sedan kan snabbstarta. En funktion som vi gillar särskilt hos Samsung Galaxy Fit är möjligheten till att läsa och besvara SMS, genom förinställda svarsmeddelanden. En perfekt funktion för att tala om för någon att man hör av sig lite senare när man exempelvis är och tränar.

Samsung Galaxy Fit

Samsung Galaxy Fit har en vattentäthet på 5ATM som gör det möjligt att ha den på när man duschar eller badar. Batteriet är ett 120 mAh som håller aktivitetsarmbandet igång i cirka 7 dagar innan man behöver ladda det på nytt. Bland kunder som köpt och använt Samsung Galaxy Fit har aktivitetsarmbandet fått varierande omdömen. Till exempel så beskriver vissa hur aktivitetsarmbandet är långsamt och hänger sig med jämna mellanrum, andra tycket att registreringen av sömn är bristfällig. Till exempel beskrivs det hur den ofta registrerar sömn bara man sitter stilla. Någon annan kommenterar även kring att den är dålig på att registrera korrekt antal steg. Bland de positiva omdömena så beskrivs det hur Samsung Galaxy Fit är smidig och lättanvänd, att funktionen för att identifiera aktivitet är bra och att den har en bra storlek och är snygg.

MER OM AKTIVITETSARMBAND OCH HUR VI UTSETT VINNAREN

Några av de mest kända märkena inom aktivitetsarmband just nu är bland andra Fitbit, Garmin, Xiaomi, Huawei och Samsung. De billigaste aktivitetsarmbanden kostar från några hundralappar och uppåt. I vår testsammanställning har vi utsett två vinnare, en inom premium-segmentet och en inom budgetprisklassen. Vinnaren som bästa premium är Fitbit Charge 4, ett aktivitetsarmband med många bra funktioner, snygg design och en fenomenal app. Vinnaren inom budgetprisklassen är Xiami Mi Band 5. Här får man ett aktivitetsarmband med rejält mycket för pengarna. Det här aktivitetsarmbandet har allt som de dyrare konkurrenterna har, fast till ett makalöst lågt pris.

Vi har inte utfört ett eget test av aktivitetsarmband. Istället har vi inhämtat och analyserat information från externa artiklar, tester och guider. Detta har gett oss en stor mängd information som vi efter noggrann analys lyckats bryta ner till ett antal köpvärda alternativ bland aktivitetsarmbanden.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)