AIRFRYER

BÄSTA AIRFRYER 2021

Airfryern har kommit in i många hem och fått människor att båda laga mer mat och äta mer grönsaker. Ordet airfryer är engelska och betyder varmluftsfritös. Precis som namnet avslöjar är det en apparat som friterar maten med hjälp av varmluft. Det blir ett nyttigare alternativ eftersom du då inte behöver använda så mycket olja som du behöver vid en vanlig fritering.

kollage av airfryers

Exempel på vad airfryern kan tillaga är såväl kött, fisk och potatis som andra rotfrukter. Eftersom oljan både är det bästa och värsta som kommer med matlagning är det av stor vikt att inte överdriva med den varan. Med den här köksmaskinen kan du reducera upp till 80 % av oljan som du annars hade använt i din matlagning för att kunna fritera maten.

PHILIPS VIVA COLLECTION HD9220 – TESTVINNARE

Philips är varumärket som står för testvinnaren i vårt test. Denna airfryer är i mellanklassen rent prismässigt, men absolut i toppen både när det gäller resultat på arbetet och utseende. Philips är ett välkänt varumärke och de har länge försett sina kunder med både elektriska rakhyvlar, bakmaskiner, airfryers och mycket annars. Deras stora plats på marknaden har de verkligen gjort sig förtjänta av eftersom de håller humana priser på produkter som ger väldigt bra resultat och de har mycket nöjda kunder. Att köpa en airfryer eller en annan köksmaskin från ett såhär etablerat företag ger dig en viss trygghet i både kvalitet och garantier. Den här airfryern har en kapacitet som kan klara av att varmluftsfritera 2,2 liter hälsosam och god mat med upp till 80% mindre olja.

Philips Viva Collection HD9220

KOLLA PRISET HOS

Airfryern från Philips har en hög kapacitet på 1 425 Watt, vilket gör att den kan tillaga din mat såväl snabbt som enkelt tack vare att den värms upp fort. Du kan själv välja vilken temperatur du vill använda med hjälp av en liten ratt som sitter på framsidan av maskinen. Airfryern rymmer som vi tidigare nämnt 2,2 liter, vilket är väldigt bra men dock innebär det också att maskinen tar mycket plats i ditt kök. Den är enkel att rengöra och du kan enkelt plocka isär den för att handdiska alla lösa delar i maskinen. Denna airfryer är svart och har snygga silverdetaljer, troligtvis har de valt just den här designen för att den ska passa bra in i dagens moderna och ofta silvriga kök.


EMERIO AF-124176

Här har vi en airfryer som tillagar mat till hela familjen utan några som helst problem. Det bästa med den här fritösen är utan tvekan dess kapacitet på hela 6 liter. Här kan du slänga ner några laxbitar, potatis och broccoli i samma omgång och tillaga hela din middag på en och samma gång. För att du ska få maten precis som du vill är den utrustad med en timerfunktion. Den styr du från den stora och lättförstådda displayen som pryder nästan hela översidan av den här airfryern. Displayen ger den ett väldigt stilrent utseende och vi får en känsla av att du inte kommer vilja ställa in den i skåpet utan snarare ha den framme i köket eftersom det blir en fin inredningsdetalj i ditt kök.

EMERIO AF-124176

Denna airfryer har en kapacitet på 1 800 watt men är givetvis utrustad med en justerbar temperatur så att du själv kan reglera hur varmt det ska bli inne i den. När såhär mycket mat tillverkas är det även viktigt att den ska vara enkel och smidig att rengöra och det är precis vad den är. Delarna plockar du lätt av när det är dags för diskning och den har en avtagbar korg som du kan diska i diskmaskinen. Ofta rekommenderas det att du handdiskar sådana här typer av produkter, men för den som inte har energi till det så finns alltså möjligheten att slippa undan det. Prisklassen ligger faktiskt inte allt för högt utan här har vi en prisvärd airfryer som kan laga hälsosam mat till hela familjen utan några som helst problem.

TEFAL FZ 7100 ACTIFRY

TEFAL FZ 7100 Actifry är en fritös som är liten och smidig och samtidigt levererar ett bra resultat. Det här är en airfryer för dig som vill kunna ställa in den i skåpen, men har lite ont om plats. Den är trots sin storlek utrustad med både timer och avtagbara delar för att du ska kunna rengöra den på ett enkelt sätt.

TEFAL FZ 7100 Actifry

Tefal har länge gjort bra köksmaskiner och andra redskap till köket och har på det sättet gjort sig ett namn som de förtjänar. Kvaliteten de håller på sina grejer är hög och resultatet detsamma. Den här ligger i den övre prisklassen men levererar ett bra resultat trots sin storlek. Ett bra köp för dig med lite mindre kök men kanske lite större plånbok.

HAWS AIR FRYER

Haws Air Frier är en airfryer som är lika stor som den är fin. Den har en stor kapacitet på hela 5,5 liter och kommer därför lätt leverera mat till hela familjen. Med dess stilrena yta har vi här en kandidat till en snygg inredningsdetalj i ditt kök som också kommer skryta om att du gör hälsosamma val i din matlagning. Displayen låter dig enkelt ställa in justerbar temperatur med timer.

HAWS Air Fryer

Den går att plocka isär för att diska och gallret kan du dessutom diska i diskmaskin. Det är ingen större match att plocka isär den här maskinen utan det görs väldigt enkelt och du handdiskar sedan de delar som behövs diskas. Den här maskinen ligger på strax över tusenlappen i pris och kommer inte göra dig besviken.

PHILIPS HD9650/90 XXL AIR FRY

Philips har gjort det igen, det här är en stilren och mycket bra airfryer som du troligtvis kommer vilja ha framme i ditt kök för att skryta om dina hälsosamma val när det gäller din matlagning. Här har vi en airfryer med en kapacitet på 1,4 liter som kommer varmluftsfritera din mat med en kapacitet på hela 2 225 watt.

PHILIPS HD9650/90 XXL Air Fry

Givetvis är temperaturen lätt att justera och för att få din mat precis som du vill ha den kan du använda dig av timern. Den är utrustad med fem olika program för att du med enkelhet ska kunna låta airfryern tillaga maten utan för mycket fixande från din sida. Köksmaskinen ligger i övre prisklassen men vi tycker att den gör sig förtjänt av sitt höga pris då den verkligen håller vad den lovar.

CHAMPION AEROFRYER XXL

Champion har även de tagit fram en airfryer för familjen. Med sina 5,6 liter kan den varmluftsfritera mat till hela familjen med hjälp av sina 1 800 watt. Den är utrustad med en kontrollpanel med LED-display samt en touchpanel för att du enkelt ska kunna ställa in temperatur och program.

Champion AeroFryer XXL

Den är utrustad med ett handtag på ovansidan för att du ska kunna bära den fram och tillbaka från ett eventuellt köksskåp. Champion är ett svenskt varumärke som länge har gjort köksmaskiner och kan därför sin grej när det kommer till just det. Priser på den här är i medelklassen men precis som många andra airfryers i det här testet håller de en väldigt hög kvalitet på resultatet och på själva produkten i sig. Det är en bra och stilren airfryer för ett bra pris helt enkelt.

ROYALTY LINE AIRFRYER

Denna airfryer från Royalty Line får gott omdöme för sitt fördelaktiga pris. Royalty Line är duktiga på köksmaskiner och gör allt från knivar och airfryers till handdammsugare. Royalty Line har prisvärda och riktigt bra produkter och har funnits ett bra tag på marknaden. De har gjort sig förtjänta av sitt goda rykte eftersom de skapar riktigt bra produkter. Denna airfryer har en kapacitet på 1,8 liter och varmluftfriterar maten med sina 1 000 watt. Den har en justerbar temperatur för att du ska kunna tillaga både rotfrukter och fisk med samma maskin fast vid olika tillfällen eftersom råvarorna kräver olika temperaturer. Timerfunktionen gör att den stänger av sig själv när tiden går ut och du behöver därför inte vara rädd att bränna vid din mat.

Royalty Line Airfryer

En viktig aspekt för alla köksmaskiner är att de ska vara lätta att rengöra eftersom renlighet är a och o när det kommer till matlagning. Därför är den här mycket enkel att rengöra och det gör du genom att plocka ut behållaren där maten brukar ligga och som du ska rengöra. Den går även att plocka isär i några delar för att du lättare ska komma åt överallt. Det är inte alls lika mycket smuts att ta bort som i en vanlig fritös eftersom du inte använder ens hälften så mycket olja som du gör vid en vanlig fritering. Denna airfryer har ett bra pris med tanke på dess kapacitet och vi tycker att den gör sitt jobb bra och levererar det resultatet vi förväntar oss.

MER OM AIRFRYERS OCH TESTVINNAREN

I dag finns det ett stort utbud av airfryers och därför har vi samlat de som presterar bäst på marknaden för att presentera några som inte kommer göra dig besviken. Innan du gör ditt inköp kan du tänka igenom hur ofta du vill använda denna köksmaskin, om du har plats för den i ditt kök, hur mycket mat du vill tillaga per gång och om du är ensam eller om ni är en stor familj då det kommer att påverka vilken airfryer du bör välja. Det finns såklart som med allt annat olika designer på denna köksmaskin. Vår överlägsna testvinnare är Philips Viva Collection HD9220 AirFryer som rymmer 2,2 liter och ger toppenresultat varje gång. Den är i mellanprisklassen och är dessutom enkel att rengöra.